Een meisje wordt gevaccineerd. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een meisje wordt gevaccineerd. Illustratiebeeld. © REUTERS

Geen quarantaine meer voor gevaccineerde hoogrisicocontacten

Vanaf donderdag veranderen de test- en quarantaineregels voor gevaccineerde hoogrisicocontacten. Na een negatieve coronatest hoeven zij niet langer in quarantaine te gaan en moeten ze geen tweede coronatest afleggen.

 1. INTERVIEW. Coronacommissaris Pedro Facon: “Het opbod van politici in Overlegcomité: dat is geen beleid voeren, maar politieke marketing”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Coronacom­mis­sa­ris Pedro Facon: “Het opbod van politici in Overlegco­mité: dat is geen beleid voeren, maar politieke marketing”

  Het einde is in zicht. Maar laat dat geen reden zijn om op de tafels te dansen - niet figuurlijk en als zeker niet letterlijk. Voorzichtigheid is geboden. Vooruitziendheid nog meer, want het werk is nog lang niet af. “Iémand zal er voor moeten zorgen dat we niet meer meemaken wat we hebben doorgemaakt”, zegt coronacommissaris Pedro Facon (40). Ook hij kwam niet zonder deuken uit zestien maanden corona: hij worstelde met een burn-out. “Het gaat beter nu: ik voel me niet meer persoonlijk verantwoordelijk voor alles wat misloopt.”
 2. REPORTAGE. ‘Buren van Tomorrowland’ over verbod op megafestival: “Een internationaal dansfeest met 400.000 gasten? Slecht idee”
  PREMIUM

  REPORTAGE. ‘Buren van Tomorrow­land’ over verbod op megafesti­val: “Een internatio­naal dansfeest met 400.000 gasten? Slecht idee”

  Van het Overlegcomité mag Tomorrowland doorgaan. Toch trokken de burgemeesters gisteren de stekker uit het megafestival. In de omgeving van De Schorre, waar het festival sinds 2005 wordt gehouden, zaait de beslissing grote verdeeldheid, zo stelden we vrijdagvoormiddag zélf vast. “Tomorrowland brengt Boom en Rumst een fortuin op. Na een deftig gesprek met hun gemeenteontvanger zullen de burgemeesters écht wel bijdraaien.”