Minister Annelies Verlinden.
Volledig scherm
Minister Annelies Verlinden. © Photo News

Geen proefproject met online stemmen in 2024

Er komt geen proefproject met online stemmen in 2024. Dat heeft minister van Institutionele Hervormingen Annelies Verlinden (CD&V) verklaard in de Kamer. Wel wil ze de komende tijd stappen zetten naar een verdere digitalisering.

26 reacties

 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Groot gelijk ! Op papier is nog de beste manier, meest bewijskrachtig en minder gemakkelijk te manipuleren. Bank online is ook niet veilig, de banken pushen maar door maar verzwijgen wat er allemaal gebeurt. KBC op kop !
 • Sarina Legrand

  1 jaar geleden
  Wat heeft da stemmen nu voor zin? Zie nu wie of welke partijen er aan de macht zijn zonder de verkiezingen gewonnen te hebben man man man
 • Corneel Antuma

  1 jaar geleden
  En wat met het stemgeheim ? Als je online het stemgeheim wil bewaren zit je daarmee in een zetel voor allerhande manipulatie. Als je manipulatie wil uitsluiten moet je minstens al het stemgeheim opgeven. Wat is dan het voordeel van online stemmen, kan iemand mij dat eens duidelijk maken ?
 • Corneel Antuma

  1 jaar geleden
  Krijg je dan ook nog een boete als je verzaakt aan je stemplicht, wie wil nu iemand verplichten online te gaan stemmen ?
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Om de zoveel tijd verkopen politiekers ons de illusie dat " mensen belangrijk zijn". Voor de rest wordt er met ons gesold of vele vlakken. Ik ben een gelukkige digibeet en wil dat graag blijven :-)
 1. Groeipakket niet langer geschorst na arbeidsongeval

  Groeipak­ket niet langer geschorst na arbeidson­ge­val

  Jobstudenten die een vergoeding krijgen na een arbeidsongeval zullen voortaan hun groeipakket niet langer geschorst zien. Dat schrijft De Zondag. “Niemand kiest ervoor om een arbeidsongeval of beroepsziekte te krijgen, en als het je overkomt, is het niet logisch dat je je Groeipakket verliest, terwijl je het wel zou krijgen als je gewoon had kunnen doorwerken”, zegt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) in een persbericht.
 2. Studente (20) vertelt hoe ze in Zorgcentrum geholpen is nadat ze bij het uitgaan werd verkracht: “Maar wat als ik hem weer tegenkom op een fuif?”
  PREMIUM

  Studente (20) vertelt hoe ze in Zorgcen­trum geholpen is nadat ze bij het uitgaan werd verkracht: “Maar wat als ik hem weer tegenkom op een fuif?”

  “Ik wist niet af van het bestaan van Zorgcentra na Seksueel Geweld. Tot ik op zaterdag 7 januari uitging en er vermoedelijk verkrachtingsdrugs in mijn glas is gedaan”, zegt een twintigjarige studente aan de lerarenopleiding. De huisdokter was nog niet op de hoogte en stuurde haar eerst naar de politie. “Er is wel een agent mee naar huis gegaan om de lakens in beslag te nemen, de tampon met zijn sperma op en mijn onderbroek.”