Minister Annelies Verlinden.
Volledig scherm
Minister Annelies Verlinden. © Photo News

Geen proefproject met online stemmen in 2024

Er komt geen proefproject met online stemmen in 2024. Dat heeft minister van Institutionele Hervormingen Annelies Verlinden (CD&V) verklaard in de Kamer. Wel wil ze de komende tijd stappen zetten naar een verdere digitalisering.

26 reacties

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Groot gelijk ! Op papier is nog de beste manier, meest bewijskrachtig en minder gemakkelijk te manipuleren. Bank online is ook niet veilig, de banken pushen maar door maar verzwijgen wat er allemaal gebeurt. KBC op kop !
 • Sarina Legrand

  1 maand geleden
  Wat heeft da stemmen nu voor zin? Zie nu wie of welke partijen er aan de macht zijn zonder de verkiezingen gewonnen te hebben man man man
 • Corneel Antuma

  1 maand geleden
  En wat met het stemgeheim ? Als je online het stemgeheim wil bewaren zit je daarmee in een zetel voor allerhande manipulatie. Als je manipulatie wil uitsluiten moet je minstens al het stemgeheim opgeven. Wat is dan het voordeel van online stemmen, kan iemand mij dat eens duidelijk maken ?
 • Corneel Antuma

  1 maand geleden
  Krijg je dan ook nog een boete als je verzaakt aan je stemplicht, wie wil nu iemand verplichten online te gaan stemmen ?
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Om de zoveel tijd verkopen politiekers ons de illusie dat " mensen belangrijk zijn". Voor de rest wordt er met ons gesold of vele vlakken. Ik ben een gelukkige digibeet en wil dat graag blijven :-)
 1. Honderden Vlamingen die mailbox van overheid activeerden beschuldigd van wanbetaling: “Verschillende documenten ontvang je enkel nog digitaal”

  Honderden Vlamingen die mailbox van overheid activeer­den beschul­digd van wanbeta­ling: “Verschil­len­de documenten ontvang je enkel nog digitaal”

  Het afgelopen jaar zijn honderden Vlamingen beschuldigd van wanbetaling omdat ze documenten van de overheid, waaronder betalingsuitnodigingen, enkel nog digitaal ontvingen. De reden daarvoor is dat heel wat Belgen dit jaar online hun coronacertificaat aanvroegen en daarvoor inlogden bij ‘My e-box’, de digitale postbus van de overheid. Wat velen onder hen niet doorhadden, is dat ze op die manier ook toestemming gaven om bepaalde documenten alleen nog digitaal te ontvangen. Dat meldt De Inspecteur, de consumentengids van Radio 2.