‘Cobra', illegaal in ons land, maar desondanks toch het favoriete speeltje van veel Vlaamse feestvierders tijdens de overgang van oud op nieuw.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Cobra', illegaal in ons land, maar desondanks toch het favoriete speeltje van veel Vlaamse feestvierders tijdens de overgang van oud op nieuw. © ROBIN UTRECHT

Geen PlayStation maar explosieven: Vlaamse jongeren gebruiken “levensgevaarlijke bommen” om corona even te vergeten

Vergeet de onschuldige trekbommetjes uit uw jeugd, jongeren spelen vandaag met grover geschut. ‘Cobra’ heet hun favoriete speeltje — noem het gerust een halve handgranaat. Op TikTok wemelt het van de video’s waarop Vlaamse feestvierders tijdens de overgang van oud op nieuw dergelijke vuurwerkbommen afsteken. Hoewel dergelijk springtuig illegaal is in België, vinden jongeren er steeds vaker de weg naar. “Zo’n bom blaast zonder problemen je hand eraf.”

34 reacties

 • Ludo Hermans

  5 maanden geleden
  Zoiets verbieden kan onze overheid niet aan, de brave burger bestraffen lukt veel beter!
 • Rudy van camp

  5 maanden geleden
  Leuk speelgoed goed ze maar in politie kantoren 😉😂😂
 • ronny cuypers

  5 maanden geleden
  Spoor die pubers op en behandel ze als terroristen. Die gooien met bommen, normale mensen niet.
 • chris eeckhout

  5 maanden geleden
  Hoog tijd om al deze explosieve rommel te verbieden. Zowel import, fabricatie, verkoop, bezit en gebruik. Diegenen die de regelgeving niet volgen,gerechtelijk vervolgen en zwaar sanctioneren. Het gedoogbeleid heeft reeds lang genoeg geduurd!
 • simone steylaerts

  5 maanden geleden
  Ik vraag me af waar ze het geld halen om dat vuurwerk te kopen, laat die jongeren gemeenschapsdienst doen om al de schade terug te betalen.