BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Geen onthaal voor vijftiental niet-begeleide minderjarigen in Klein Kasteeltje: “Onaanvaardbare situatie”

BrusselEen dertigtal niet-begeleide minderjarigen wacht woensdagochtend voor de deuren van het Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum van Fedasil voor verzoekers om internationale bescherming. “Ik heb uitdrukkelijk gevraagd aan Fedasil alle minderjarigen die zich melden op te vangen. Dat minderjarigen niet opgevangen worden aanvaard ik niet. Ik zal er op toezien dat dit gerespecteerd wordt”, reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi.

18 reacties

 • Julien Cuypers

  1 maand geleden
  Elke dag komen er honderden nieuwe vluchtelingen de grenzen over gewandeld, heel wat grenzen voor ze in dit land aankomen. Elke dag moeten er opvangplaatsen gezocht worden, maar ergens houdt het op natuurlijk. Of zou al deze organisaties die nu hard schande roepen zelf hun huizen willen opofferen alsook een financiële rekening door hen gesponsord om al deze vluchtelingen te onderhouden? Uiteindelijk gaat alles imploderen en het zal niet lang meer duren.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Als we in een democratie zouden leven (wat we sinds het cordon dus niet meer doen), dan zouden we zoals in Zwitserland een referendum onder de bevolking kunnen houden. Dan zou je zien dat meer dan 90% van de Belgen die gelukzoekers ASAP wil terugsturen.
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Francken heeft gelijk. Het had nooit zover mogen komen. Stop met die grote opvangcentra die haast geen enkele gemeente op zijn grondgebied wil en verplicht gemeenten om kleinschaliger opvang te voorzien. Versnel nu eindelijk de asielprocedure en laat asielzoekers tot zolang werken. Minderjarige asielzoekers zonder begeleiding verdienen onze bescherming.
 • Jean West

  1 maand geleden
  Ze kunnen honderden en honderden kilometers alléén afleggen, eens hier is er plotseling een probleem. Hoeveel zijn er echt minderjarig?
 • Jan Jacobs

  1 maand geleden
  Dit is een straatje zonder einde. Waar komen deze mensen vandaan, hoe zijn ze hier geraakt? Ik kan me vergissen, maar zou het niet kunnen dat men hen België aanraadt omdat de kans op afwijzing hier relatief klein is en men dicht bij de UK zit als het misloopt.
 1. Huiszoekingen in federaal parlement in onderzoek naar moord op Patrice Lumumba

  Huiszoekin­gen in federaal parlement in onderzoek naar moord op Patrice Lumumba

  Speurders van het federaal parket hebben dinsdag een huiszoeking uitgevoerd in het federaal parlement, in het onderzoek naar de moord op de voormalige Congolese premier Patrice Lumumba in 1961. Dat meldt Le Soir en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Een aantal documenten van de parlementaire commissie Lumumba, die in 2001 haar werkzaamheden afrondde, zijn in beslag genomen. De kamer van inbeschuldigingstelling moet nu beslissen of het gerecht kennis mag nemen van de getuigenissen die toen achter gesloten deuren zijn afgelegd.