Een zorgunit wordt in een tuin geplaatst. In Vlaanderen waren met de huidige regelgeving vorig jaar 428 meldingen gedaan of vergunningen afgeleverd voor de creatie van een zorgwoning in een bestaande woonst.
Volledig scherm
Een zorgunit wordt in een tuin geplaatst. In Vlaanderen waren met de huidige regelgeving vorig jaar 428 meldingen gedaan of vergunningen afgeleverd voor de creatie van een zorgwoning in een bestaande woonst. © Livios

Geen omgevingsvergunning meer voor tijdelijke zorgunits in tuin

Wie een tijdelijke zorgunit in de tuin wil inrichten, zal daar binnenkort geen omgevingsvergunning meer voor nodig hebben. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft daarvoor een ontwerp van decreet gemaakt dat nog voor de zomer van 2021 van kracht zou moeten worden. 

3 reacties

 • Bart Van Crombrugghe

  2 maanden geleden
  Het is wel belangrijk dat de zorgunit mobiel en van tijdelijk karakter blijft. Bij vaste constructies (hout,steen) krijg je geen vergunning. Best dus een mobiele container. In Waregem heb je zo een bedrijf dacht ik 
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Nu ook nog zorgen dat men niet buitenshuis "moet" gaan werken maar  de keuze bestaat om erkend te worden als mantelzorger. 
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  mooie oplossing om ouders  niet in een RVT te moeten stoppen. Dat kost veel geld en de verzorging kan men beter zelf doen.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"