Gouverneur Cathy Berx
Volledig scherm
Gouverneur Cathy Berx © BELGA

“Geen nieuwjaarszingen en meer controles”: Antwerps gouverneur Berx gaat sterk inzetten op handhaving

In de provincie Antwerpen hebben de burgemeesters samengezeten met de gouverneur om strengere maatregelen te bespreken in aanloop naar de feestdagen. Vast staat dat er sterk op handhaving zal worden ingezet. Dat heeft Cathy Berx voorafgaand aan het overleg verklaard onze redactie en ook bevestigd bij HLN Live.

146 reacties

 • Peter Verbeeck

  2 jaar geleden
  Ze moet wel streng zijn want mensen omzeilen de regels en oogsten wat ze zaaiden.
 • Eduardo Van hoyweghen

  2 jaar geleden
  Die gouverneurs kunnen het zich permitteren om onpopulair te zijn bij de bevolking,ze moeten toch niet verkozen worden, ze zijn aangesteld omdat ze van geen nut meer zijn binnen hun partij en krijgen dit uitloopbaantje als cadeau.
 • lieven de ly

  2 jaar geleden
  Langs de ene kant moeten wij zoveel als mogelijk thuis blijven maar als ik moet studeren moeten wij ons  zoveel als mogelijk verplaatsen en samen zitten. als het een zero tolerantie is dan ook voor de vele werkgevers die de mensen laten werken in hun kantoor en niet thuis.
 • murielle goffin

  2 jaar geleden
  “Geen nieuwjaarszingen en meer controles”: Antwerps gouverneur Berx gaat sterk inzetten op handhaving (HLN.be) Alle respect voor het accuraat beleid van de Antwerpse gouverneur  tegen de verspreiding van het covidvirus. Schril contrast met het laxisme van Jan Spooren, (N-VA) gouverneur van Vlaams-Brabant.Geef mij dan maar Gouverneur Berx.
 • Karel De Martelaere

  2 jaar geleden
  Ze zouden beter extra politie inzetten om criminelen op te pakken, of dat krapuul dat op Nieuwjaar auto´s in brand steekt. Daarvoor hebben ze personeel te kort. Om gewone burgers te pesten niet. 
 1. VZW Donorkinderen reageert op schandaal rond arts die eigen sperma gebruikte voor inseminaties: “Topje van de ijsberg”
  Play

  VZW Donorkinde­ren reageert op schandaal rond arts die eigen sperma gebruikte voor insemina­ties: “Topje van de ijsberg”

  Gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. VZW Donorkinderen zegt dat er nog twee andere artsen hun eigen sperma hebben gebruikt. “Vermoedelijk is dit het topje van de ijsberg”, reageert Steph Raeymaekers van VZW Donorkinderen.
 2. Nederlandstaligen krijgen voorrang bij schoolinschrijvingen in Vlaamse Randgemeenten

  Nederlands­ta­li­gen krijgen voorrang bij schoolin­schrij­vin­gen in Vlaamse Randgemeen­ten

  De Vlaamse regering heeft vrijdag een lijst met twintig gemeenten goedgekeurd waar Nederlandstaligen voorrang krijgen bij de inschrijvingen op school. De negentien gemeenten van de Vlaamse Rand en de gemeente Halle zullen vanaf volgend schooljaar in 136 basisscholen voorrang kunnen geven aan kinderen uit de eigen gemeente. In 35 scholen van het secundair onderwijs zullen dan weer 70 procent van de beschikbare plaatsen voorbehouden kunnen worden aan leerlingen die in het verleden altijd gekozen hebben voor Nederlandstalig onderwijs. Dat maakt minister van Onderwijs en de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) bekend.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?