Het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson.
Volledig scherm
Het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson. © AP

Geen minimumleeftijd bij Johnson & Johnson-vaccin, AstraZeneca-leeftijdsgrens verlaagd naar 41 jaar

Er komt geen leeftijdsgrens voor het Johnson & Johnson-vaccin (ook bekend als het Janssen-vaccin). Bij AstraZeneca wordt de leeftijdsgrens verlaagd van 56 naar 41 jaar. Ook zullen zwangere vrouwen prioritair gevaccineerd worden. Dat heeft de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) deze voormiddag beslist.

41 reacties

 • Gunter van Hecke

  2 jaar geleden
  ik ben een hoog risico persoon maar als ik mijn uitnodiging krijgt en zie dat het AZ is ga ik niet
 • bob jansens

  2 jaar geleden
  Die 12 weken bij AstraZeneca tussen de eerste prik en de 2de is inderdaad veel te lang maar dat is een keuze van de regering, immers men mag het 2de spuitje geven 4 weken na het 1ste. Nog erger is dat AZ onvoldoende beschermt tegen de nieuwe varianten waaronder (reeds gekend) de Zuid-Afrikaanse, de Braziliaanse en de Indische variant. En laat het nu net de komst van nieuwe varianten zijn die telkens weer voor een opstoot van het virus zorgt. Best dus geen nieuwe 1ste spuitjes AZ meer plaatsen..
 • bart geenen

  2 jaar geleden
  Hoeveel keer is Astra Zeneca nu qua leeftijd al aangepast? Komt echt niet geloofwaardig over! En ik geloof nooit dat Vandenbroucke Astra Zenica zal krijgen hij, alle profs (in gelijk welke discipline) en de andere politiekers die kiezen zelf met welk vaccin ze gevaccineerd willen worden.
 • Marc Hayen

  2 jaar geleden
  Nederland bestelde 11,7 miljoen Astra Zeneca er werden 1,5 miljoen geplaatst de Nederlander wil ze niet en vanaf half mei is daar genoeg Pfizer beschikbaar, wie koopt hun overschot van Astra?
 • Guido Verbist

  2 jaar geleden
  Leeftijd wordt aangepast volgens de beschikbare vaccins. Hoe geloofwaardig is die vinccinatiepolitiek ?