Kristof Calvo in de Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristof Calvo in de Kamer. © Photo News

Geen Kristof Calvo in nieuwe regering, en dat noemt hij zelf ‘wrang’: “Hij zou te veel schietschijf worden van de oppositie”

Opvallend toen de partij Groen vanmorgen na een nacht debat de twee namen voor haar excellenties in de nieuwe regering-De Croo naar buiten bracht: met Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten valt Kristof Calvo uit de boot. De Kamerfractieleider haalde het bij een stemming in de partij nipt niet. Volgens politicoloog Dave Sinardet (VUB) speelde naast interne kwesties ook zijn imago hem parten.

 1. LIVE. Eerste peiling: 46 procent heeft geen vertrouwen in nieuwe regering - “Positie van Bouchez als voorzitter wankelt”

  LIVE. Eerste peiling: 46 procent heeft geen vertrouwen in nieuwe regering - “Positie van Bouchez als voorzitter wankelt”

  België heeft een nieuwe federale regering. De Vivaldi-regering bestaande uit zeven partijen zal geleid worden door Alexander De Croo (Open Vld). Ook de andere bevoegdheden zijn allemaal ingevuld. Gisteravond gingen op de ledencongressen alle lichten op groen, vandaag om 10 uur legde de regering-De Croo I de eed af. Vanmiddag volgde de regeerverklaring. Volg hier alles in dit liveblog.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?