Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AP

Geen kans op hervatting betrekkingen met Afghanistan, zegt Buitenlandse Zaken

België ziet een duidelijke achteruitgang van de mensenrechten en fundamentele vrijheden in Afghanistan, een jaar nadat de Taliban er de macht hebben gegrepen. Dat meldt Buitenlandse Zaken vrijdag in een mededeling. Een hervatting van de betrekkingen met het land zit er niet in.

  1. Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatregelen: “Doen er alles aan om de zwanen zo goed mogelijk te beschermen”
    Brugge

    Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatrege­len: “Doen er alles aan om de zwanen zo goed mogelijk te beschermen”

    Droevig nieuws vanuit Brugge: daar zijn al acht zwanen gestorven - wellicht na een uitbraak van vogelgriep. Opvallend is dat de zwanen nog maar sinds 14 mei weer vrij rondzwemmen. Toch worden de zwanen niet opnieuw opgehokt, omdat ze dan vlugger de ziekte aan mekaar doorgeven. De situatie van de dieren wordt wel nauwlettend opgevolgd. “Het is beter om hen in openlucht te laten en zo wat afstand te creëren”, zegt Mercedes Van Volcem (Open VLD), schepen van Openbaar Domein.