Kenneth Dee over cyberaanval in Antwerpen
Volledig scherm
PREMIUM
Kenneth Dee over cyberaanval in Antwerpen © Getty images, Pieter-Jan Vanstockstraeten

Geen identiteitskaarten en voorschriften met pen en papier: stad Antwerpen getroffen door grootschalige cyberaanval. Wie zit erachter? En kan dit nog weken duren?

Stad Antwerpen is getroffen door een grootschalige cyberaanval. Nieuwe identiteitskaarten zijn onmogelijk af te halen en het Antwerps Zorgbedrijf schakelt noodgedwongen zelfs over op pen en papier. Wat is er aan de hand in Antwerpen? Laat de IT-beveiliging van lokale besturen dan zo te wensen over? “Dit is de dag waarvoor ik al lang bang was”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). De impact zou tot eind december voelbaar kunnen zijn.

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”