Horeca-ondernemer Wim Van Der Borght wil het systeem gebruiken, maar zal de corona-app niet manu militari verplichten bij klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Horeca-ondernemer Wim Van Der Borght wil het systeem gebruiken, maar zal de corona-app niet manu militari verplichten bij klanten. © Gregory Van Gansen / Photo News

Geen groen scherm op corona-app? Geen eten! Zo wil horecasector nieuwe algemene sluitingen vermijden

In een poging de horecasector niet nog maandenlang het gelag te laten betalen, werkt Resengo — het grootste reserveringsplatform in ons land — aan een systeem dat bijhoudt of er besmettingen gebeuren in een café of restaurant. Voorwaarde is wel dat alle klanten voortaan de corona-app gebruiken. “Die app moet ons toegangsticket tot het openbare leven worden. Wat is het alternatief? Van lockdown naar lockdown blijven gaan?”

71 reacties

 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Ik heb een goede gsm van 24€ waar ik mijn plan mee kan trekken, als ze mij een dure smartphone cadeau geven wil ik de app wel gebruiken
 • Claudia Rosseel

  1 jaar geleden
  Dat ding werkt niet. Mijn dochter is HAIO en heeft de app geïnstalleerd. Ze bevindt zich regelmatig langer dan 15 minuten in de buurt van mensen die positief testen op corona en heeft nog geen enkele keer een rood scherm gekregen.
 • Jef Koens

  1 jaar geleden
  Als de horeca  2 weken terug open is zal ik HLN eens uitnodigen om incognito te gaan filmen in een van het best draaiende  taverne restaurant van Brasschaat zal snel terug gesloten zijn ,zelfs  gisteren tijdens het voorbij wandelen zag ik zelfs 4 domme ganzen een praatje met elkaar maken tijdens het wachten op de take out op nog geen 3 m2 en zonder mondmasker, hier kan de uitbater wel niets aan doen zij stonden te wachten op de openbare weg.
 • Peter Bosmans

  1 jaar geleden
  Neen, een smartphone zal er nog niet zo snel komen, hou het bij mijn rustige GSM van 28 euro, je kan er zelfs mee bellen.  Ze mogen dat best vragen, maar dan kom ik er niet meer en het is toch zinloos met deze slecht werkende App.  Willen ze dat we meer in het buitenland gaan winkelen, dan moeten ze die app hier maar in winkels verplichten.  
 • alfred cool

  1 jaar geleden
  Zo zie je hoe de dictatuur en de nieuwe wereldorde tewerk gaat uitsluiten uit de maatschappij  van mensen die zich niet door omstandigheden wensen te laten vaccineren. Dit is je reinste discriminatie en zou moeten aangevochten worden bij de rechtbank voor de mensen rechten. Tenslotte heeft iedereen geen duur speelgoed zoals een i -pad waarop ge een app of zo kunt aanbrengen zeker de oudere generatie onder ons mijn Gsm-entje dient alleen bij uiterste nood  en meer niet !
 1. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.
 2. Van Quickenborne pleit voor invoering "verminderde toerekeningsvatbaarheid"

  Van Quickenbor­ne pleit voor invoering "verminder­de toereke­nings­vat­baar­heid"

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) pleit voor de invoering van een "verminderde toerekeningsvatbaarheid". Die moet het mogelijk maken dat mensen met bijvoorbeeld een verslaving of psychische problemen, bij wie een grotere kans op recidive bestaat, zowel kunnen worden bestraft als een behandeling kunnen krijgen. Daarbij wil hij dat een terbeschikkingstelling indien nodig levenslang kan duren.
 1. De impact van strengere voorwaarden: pak minder kleuters mag rechtstreeks door naar lagere school

  De impact van strengere voorwaar­den: pak minder kleuters mag recht­streeks door naar lagere school

  Het aantal vijfjarige kleuters dat voldoende aanwezig was in de Nederlandstalige kleuterscholen om rechtstreeks door te mogen naar de lagere school is vorig schooljaar sterk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Een en ander heeft te maken met de strengere voorwaarden die ingevoerd werden met de leerplicht voor vijfjarigen. Ouders hielden door de coronacrisis hun kind allicht sneller thuis, reageert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).