Horeca-ondernemer Wim Van Der Borght wil het systeem gebruiken, maar zal de corona-app niet manu militari verplichten bij klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Horeca-ondernemer Wim Van Der Borght wil het systeem gebruiken, maar zal de corona-app niet manu militari verplichten bij klanten. © Gregory Van Gansen / Photo News

Geen groen scherm op corona-app? Geen eten! Zo wil horecasector nieuwe algemene sluitingen vermijden

In een poging de horecasector niet nog maandenlang het gelag te laten betalen, werkt Resengo — het grootste reserveringsplatform in ons land — aan een systeem dat bijhoudt of er besmettingen gebeuren in een café of restaurant. Voorwaarde is wel dat alle klanten voortaan de corona-app gebruiken. “Die app moet ons toegangsticket tot het openbare leven worden. Wat is het alternatief? Van lockdown naar lockdown blijven gaan?”

71 reacties

 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Ik heb een goede gsm van 24€ waar ik mijn plan mee kan trekken, als ze mij een dure smartphone cadeau geven wil ik de app wel gebruiken
 • Claudia Rosseel

  2 maanden geleden
  Dat ding werkt niet. Mijn dochter is HAIO en heeft de app geïnstalleerd. Ze bevindt zich regelmatig langer dan 15 minuten in de buurt van mensen die positief testen op corona en heeft nog geen enkele keer een rood scherm gekregen.
 • Jos Hill

  2 maanden geleden
  Als de horeca  2 weken terug open is zal ik HLN eens uitnodigen om incognito te gaan filmen in een van het best draaiende  taverne restaurant van Brasschaat zal snel terug gesloten zijn ,zelfs  gisteren tijdens het voorbij wandelen zag ik zelfs 4 domme ganzen een praatje met elkaar maken tijdens het wachten op de take out op nog geen 3 m2 en zonder mondmasker, hier kan de uitbater wel niets aan doen zij stonden te wachten op de openbare weg.
 • Peter Bosmans

  2 maanden geleden
  Neen, een smartphone zal er nog niet zo snel komen, hou het bij mijn rustige GSM van 28 euro, je kan er zelfs mee bellen.  Ze mogen dat best vragen, maar dan kom ik er niet meer en het is toch zinloos met deze slecht werkende App.  Willen ze dat we meer in het buitenland gaan winkelen, dan moeten ze die app hier maar in winkels verplichten.  
 • alfred cool

  2 maanden geleden
  Zo zie je hoe de dictatuur en de nieuwe wereldorde tewerk gaat uitsluiten uit de maatschappij  van mensen die zich niet door omstandigheden wensen te laten vaccineren. Dit is je reinste discriminatie en zou moeten aangevochten worden bij de rechtbank voor de mensen rechten. Tenslotte heeft iedereen geen duur speelgoed zoals een i -pad waarop ge een app of zo kunt aanbrengen zeker de oudere generatie onder ons mijn Gsm-entje dient alleen bij uiterste nood  en meer niet !
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut