Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGAONTHESPOT

Geen gezuiverd afvalwater voor 152.070 aangesloten Vlamingen

Van zowat 152.070 Vlamingen die aangesloten zij op de riolering, wordt het afvalwater niet gezuiverd. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams fractievoorzitter Peter Van Rompuy (CD&V) opvroeg bij Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

9 reacties

 • Ledoux Ruddy

  1 maand geleden
  Er werd belooft dat alle oppervlakte waterlopen in 1995 gingen zuiver zijn , dat vanaf dan alle rioleringen gingen aangesloten zijn op waterzuiveringen , mensen die niet aangesloten waren zouden een mini thuis zuiveringsinstallatie aansluiting voor dat ze in de sloten zouden mogen lozen ( boerebuiten , westhoek enz. )! Dus 25 jaar geleden was dit ? PROFICIAT
 • Jan Verplancke

  1 maand geleden
  Weeral eens fantastisch geregeld hier! Nu nog wat extra belastingen zodat dit 'opgelost' kan worden - lees: verplaatst tot na de laatste verkiezing.
 • johan van Oevelen

  1 maand geleden
  iedereen in Belgie betaald toch voor watezuivering van de riool? dus die K krijgen hun geld dan terug anders is Vlaanderen de burgers aan't oplichtenmaar dat is niets nieuw onder de zon he :)
 • Sigrid Siering

  1 maand geleden
  Zouden ze eerst eens fatsoenlijke waterzuivering bouwen in plaats van de Beerputten aan de huizen ,dit is van de jaren stilletjes.
 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  Als ik het artikel goed begrijp gaat het over waterzuivering en niet over drinkwater, maar kom.