Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Geen files en spookachtig lege vertrekhal op luchthaven in Zaventem: zo zag de stakingsdag eruit

De vakbonden leggen vandaag massaal het werk neer omdat ze vinden dat de werknemers er financieel te weinig op vooruitgaan. De stakingsoproep werd massaal opgevolgd: in het hele land gingen bedrijfspoorten dicht en werden stakingspiketten opgetrokken. Op de weg was het bijzonder rustig en de hal van Brussels Airport was spookachtig leeg. Jammer genoeg waren er ook enkele incidenten. Zo zag de stakingsdag eruit.

322 reacties

 • Carlos Baillieu

  2 jaar geleden
  Waarom wordt er gestaakt, om dat politici weigeren te luisteren naar de mensen. Er is reeds veel afgenomen van de bevolking en voor velen dreigt armoede. Wie heeft deze trent ingezet? Juist ja Bart Dewever met zijn NVA, die dictatoriaal zijn eigen "gedacht" doet. 4,5 jaar lang is de welvaart van de bevolking er ferm op achteruit gegaan terwijl de rijkste politieke partij de plak zwaaide. Wegstemmen tijdens de volgende verkiezingen!
 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  We zullen eens zien als de stakende medemens, de 95% die thuis zat en de 5% aan de piketten, de nieuwe mileutaksen en gevolgen van jhet groene klimaatplan te verwerken krijgen en ze allemaal tussen de 50.000 € a 100,000 € gemiddeld gaan mogen investeren om de normen te halen of ze dan ook gaan staken en tegen wie dan? De warme linkse milieubeweging ?
 • leo Mariën

  2 jaar geleden
  Het was inderdaad een "ongeziene staking", ik heb er eerlijk gezegd niks van gemerkt.
 • peter servranckx

  2 jaar geleden
  Wat mij opvalt is dat er veel volk wilt staken, maar om op straat een stakerspost te bemannen was precies een beetje teveel van het goede. Of is dit de nieuwe vorm van staken ? We blijven gewoon thuis genieten van een vrije dag.
 • Marc De Baere

  2 jaar geleden
  Vandaag staking haven van Antwerpen morgen moeten ze dat inhalen en op de container kaaien mag je uren aanschuiven.de meesten moeten morgen voor 2 werken goed bezig.