Archiefbeeld. Vader en zoon Herman en Alexander De Croo.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Vader en zoon Herman en Alexander De Croo. © Foto Ronny De Coster

Geen familiedynastieën meer in partijbestuur Open Vld

In Gent gaat vandaag het eerste van vier congressen van Open Vld in het kader van de vernieuwingsoperatie ‘Liberaal Vuur’ door. Gisteren vond al een statutair congres plaats, waar enkele amendementen aan de partijstatuten werden goedgekeurd. Zo komt er op voorstel van Jong Vld een einde aan de familiedynastieën in het partijbestuur, kondigt voorzitter Egbert Lachaert aan. 

32 reacties

 • Liesbeth Cuppens

  4 maanden geleden
  Na regeringsdeelname zou men een generatie moeten overslaan. De Croo, Coens, De Gucht,... wat hadden ze meer te zeggen dan hun vader? Niets. Oude koek in een nieuw jasje. Na verloop van tijd verkondigden dezelfde ideologie als hun vader. Geef andere toekomstige politici een kans. Zij zijn vrij van familiezonden en hebben mss een frisse kijk op politiek.
 • Roeland Van de Wal

  4 maanden geleden
  De schade beperkende aankondigings politiek is volop aan gang zo te zien.Nog even en het zijn verkiezingen.Nieuwsfash voor het partijbestuur Open Vld: De mensen blijven niet dom hoor.Op enkele na dan toch die niet te beleren zijn.
 • Gino Sinnesael

  4 maanden geleden
  'De politiek is een hondenstiel' hoor je politici vaak zeggen. Waarschijnlijk zijn er ook veel baten, want anders zou er geen 'fils à papa-cultuur' zijn... Alle 'traditionele' partijen beloven al meer dan 20 (twintig!) jaar dat de de 'tijdelijke' cisisbelasting op de pensioenen uit de jaren 90 gaan afschaffen... Wat denkt u? Juist: deze 'solidariteitsbijdrage' werd nooit afgeschaft, en Vivaldi 'heeft geen plannen in die zin'... Wie is er solidair met wie?
 • Wesley Kenis

  4 maanden geleden
  De enige partij die ooit van naam MOEST veranderen was VB, al de rest doet dat omda5 ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden..lees gewoon oude wijn in nieuwe zakken beleid...en de Schandaal Partij (parti schandaleu) is daar het beste voorbeeld van...kiezersbedrog!!!
 • Frank Van den Bulck

  4 maanden geleden
  Begin dan al maar met De Croo buiten te kegelen, die bakt er toch niks van, behalve maandelijks langs de kassa passeren.
 1. Liberalen willen geen tweede Sihame: deontologische controlekamer in de maak
  PREMIUM
  Politiek

  Liberalen willen geen tweede Sihame: deontologi­sche controleka­mer in de maak

  Een ideologisch congres op zaterdag en een statutair congres op vrijdag. Daarmee trapt de blauwe partij dit weekend haar ‘vernieuwingsoperatie’ af. Voor het eerste evenement is veel promotie gemaakt. Over de tweede partijmeeting horen we bewust weinig: zelfs sommige leden zijn niet op de hoogte. Nochtans breekt Open VLD vooral dan met haar verleden: hoe wil Open Vld een nieuwe affaire-Sihame vermijden? En waarom blijft dat tweede congres in de schaduw?