Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Geen enkele minister neemt petitie van tweedeverblijvers in ontvangst

Noch het kabinet van premier De Croo, noch het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, noch dat van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil de petitie van Tweres, de belangenvereniging van eigenaars van een tweede verblijf, in ontvangst nemen. Dat meldt de organisatie dinsdag. 

36 reacties

 • frank van houtven

  3 weken geleden
  Aan allen die het niet kunnen laten om mensen met een tweede (buitenlands) verblijf op hun kop te geven zeg ik, denk even na voor u iets uitspreekt. Een heel leven werken en sparen om een buitenverblijf te kunnen kopen maakt van ons niet persé eltite mensen of rijk volk hé! En de lente is toevallig wel de periode om verbouwingen, herstellingen en onderhoudswerken uit te voeren omdat het weer dan beter wordt. En inderdaad kan er na lange afwezigheid schade ontstaan door weer, inbraak,vocht enz.
 • PATRICK BOSTOEN

  3 weken geleden
  Het reisverbod berust op geen enkele wetenschappelijk studie die zou bewijzen dat zich verplaatsen naar een tweede verblijf in het buitenland ( en zeker in zijn eigen wagen) het aantal besmettingen verhoogt. Daarbij bestaat in Europa het vrijverkeer van goederen en mensen en is het volstrekt ondemocratisch een burger het recht van het genot van zijn eigendom te ontnemen ( daarvoor betaalt hij trouwens belastingen !). Waarom mogen de eigenaars van tweede verblijf in België wel ervan genieten ?
 • Ronny Biesen

  4 weken geleden
  Arrogantie ten top. De ware aard van het beest komt naar boven.
 • ronny wenselaers

  4 weken geleden
  Wat een arrogantie van deze regering. Hoop dat ze goed afgestraft worden. Maar zeker voor hun misstappen vervolgd worden
 • Johan Swinnen

  4 weken geleden
  Typisch een advocate, haar paraplu gaat al open en eigenlijk heeft ze niets te verliezen want ze is zelfs niet verkozen. Dit kan alleen in ons apeland
 1. Duitsland neemt Mallorca-maatregel, maar als het van Merkel afhangt, wordt er dit jaar helemaal niet gereisd

  Duitsland neemt Mallorca-maatregel, maar als het van Merkel afhangt, wordt er dit jaar helemaal niet gereisd

  De lockdown in Duitsland wordt verlengd tot zeker 18 april. Dat hebben de regering en de deelstaten gisteren beslist, zo verklaarde bondskanselier Angela Merker afgelopen nacht tijdens een persconferentie. Aanleiding voor de verlenging is de sterke stijging van de coronabesmettingen als gevolg van de Britse virusvariant. Van 1 tot 5 april, tijdens het paasweekend, zal het openbare leven in het land grotendeels stilgelegd worden. De regering veranderde ook haar teststrategie. Dit om te voorkomen dat Duitse toeristen de pandemie in eigen land na een vakantie in het buitenland verder aanwakkeren.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"