Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang).
Volledig scherm
Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang). © Vlaams Parlement

Geen enkel persoon met handicap werkt bij Vlaamse kabinetten: “De regering zou een voorbeeld moeten geven”

Momenteel werkt geen enkele persoon met een handicap of chronische ziekte op een van de negen ministeriële kabinetten. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams Belang aan Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld). “Hoe kan de overheid nu nog private werkgevers vragen om meer inspanningen te doen, om mensen met een handicap aan te werven?”, vraagt Vlaams Belang zich af. 

9 reacties

 • Guido Verbist

  2 maanden geleden
  Opgelet als al die partijen die campagne voeren goed scoren dan blijft er bij regeringsdeelnamen weinig of niets over van hun belofte en geven ze ook geen oplossing aan de miserie van vorige regeringen.Straatje zonder eind!
 • Luc Cools

  2 maanden geleden
  Hoe kan je een ander regeltjes blijven opleggen als je ze zelf niet volgt Bende huichelaars
 • Kevin van Goethem

  2 maanden geleden
  Vlaams belang, eindelijk nog eens iets als oppositie. In de corona al heel hard laten afweten. Hopelijk zijn ze snel terug actiex en alert.
 • Wesley Wienen

  2 maanden geleden
  Goede boodschap van VB, het is ver gekomen... Partijen die uitgesloten worden om coalities te vormen vanwege hun gedachtegoed spreken nu de meest klare taal... Onze politiek correcte linkse regering maakt zich meer zorgen over dromen van een energieneutrale toekomst met een plan dat even veel steek houdt als de uitslagen van de vorige verkiezing. Bende dromers en huichelaars zijn het. In 2024 zal de rekening gepresenteerd worden.
 • johan commère

  2 maanden geleden
  De nagel op de kop !
 1. Pas (VB) hekelt “holle woorden” van regering-De Croo over tewerkstelling personen met handicap: “Halen in de verste verte hun eigen streefcijfer van 3% niet”

  Pas (VB) hekelt “holle woorden” van regering-De Croo over tewerkstel­ling personen met handicap: “Halen in de verste verte hun eigen streefcij­fer van 3% niet”

  De ministeriële kabinetten van de paars-groene regering halen in de verste verte hun eigen streefcijfer van 3 procent niet, wanneer het gaat om de tewerkstelling van personen met een handicap. Van de 648 medewerkers op de diverse federale kabinetten zijn er amper vijf – of 0,77 procent - met een beperking. “Eens te meer geldt bij de regering het motto ‘luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden’”, aldus Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas, die de cijfers verzamelde op basis van een twintigtal parlementaire vragen.