Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geen elektriciteit, water of gas na felle overstromingen: “Zeker meer dan 10.000 mensen moeten op zoek naar nieuw onderkomen”

UPDATE“Meer dan 10.000 inwoners van Verviers moeten op zoek gaan naar een ander onderkomen na de watersnood van vorige week”. Dat zegt Alain Barbier, korpschef van de politiezone Vesder. Ook in Pepinster zouden 2.000 mensen een nieuwe verblijfplaats moeten zoeken. Na de felle overstromingen van vorige week zitten nog 400 gezinnen zonder drinkbaar water in de getroffen regio’s.

74 reacties

 • Peter Hegge

  2 jaar geleden
  Eerst opdoeken, dan wachten tot er iets gebeurt, en dan oplossingen zoeken . België leert nooitv
 • willems michel

  2 jaar geleden
  Kerken en universiteiten zetten hun deuren open voor vluchtelingen, maar de eigen bevolking mag er niet in.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  @Luc Verbeek, heel de regering zat naast de royals, ja ook de Vlaamse! Zo erg zit men daar in met de bevolking. Denk daaraan in 2024. Politiekers en paleis denken alleen aan zichzelf!
 • Patrick Jonkers

  2 jaar geleden
  Angelo ledda: " veel geld moet je niet hebben wel goed verzekerd zijn en best over verzekerd zijn ..je betaald iets meer premie maar je krijgt ook "iets meer "terug"; Beste, hoeveel mensen WETEN wat ze terug krijgen als er iets verkeerd loopt. Het is gewoon bang afwachten....gelijk een loterij...niets is wettelijk geregeld.
 • karl van dyck

  2 jaar geleden
  Angelo ledda,wat heet goed verzekerd zijn ? Als je optelt voor wat een mens allemaal moet verzekerd zijn. Autoverzekering,Familiale verzekering, extra verzekering voor huispersoneel,hospitalisatieverzekering,extra,tandverzekering,fietsverzekering.reisverzekering...enz vul maar zelf in, jaren heb je hier voor betaald en heb je eens iets voor en kan je eindelijk je verzekering eens laten gelden is het dikwijls dat er nog een franchise is van 250€ of meer.Verzekeringen zijn verdoken belastingen.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Kan ‘omgekeerd woonkrediet’ helpen om rusthuisfactuur te blijven betalen? “Huiseigenaars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecijfers verdwijnen”
  PREMIUM

  Kan ‘omgekeerd woonkre­diet’ helpen om rusthuis­fac­tuur te blijven betalen? “Huiseige­naars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecij­fers verdwijnen”

  Is het ‘omgekeerd woonkrediet’ dé oplossing voor wie zich verslikt in de hoge facturen voor een kamer in een woonzorgcentrum? “Het is alleszins een verkeerd idee dat je pensioen de kosten volledig moet dekken”, zegt Johan Staes, CEO van het Vlaams Zorgnetwerk, die het systeem opnieuw op tafel legt. Wat is zo’n omgekeerd woonkrediet? Hoe kan het mijn pensioen verhogen? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?