De ravage in Verviers was groot na de overstromingen.
Volledig scherm
De ravage in Verviers was groot na de overstromingen. © REUTERS

Geen dringende hulp meer nodig in Verviers na zware overstromingen: “Nu moet er op middellange en lange termijn gewerkt worden”

Ruim drie weken na de zware overstromingen heeft de stad Verviers zaterdag te kennen gegeven over te schakelen naar een andere fase van crisisbeheer. Dringende hulp is niet meer nodig, nu moet er op middellange en lange termijn gewerkt worden, klinkt het.

21 reacties

 • gust van langenhove

  3 maanden geleden
  Ben eens benieuwd wat het Rode kruis met al dat geld gaat doen voor de mensen .
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Oei dat is rap ! En als ge ziet dat er nog maar weinig gebeurt is !
 • Wesley Kenis

  3 maanden geleden
  En de woningen worden heropgebouwd maw op exact dezelfde plaats ipv op ee´ veilig plaats...kwestie van prioriteiten stellen bij de verzekering natuurlijk ( eigen loonbriefje eerst zoals altijd)
 • karel dillen

  3 maanden geleden
  Hopelijk voor hen want met de herfst en dus nattigheid op komst zal de aandacht van de pers en dus ook van de bevolking snel verschuiven naar nieuwe rampgebieden.
 • Wesley Kenis

  3 maanden geleden
  Allee nu ian de politiek in gang schieten want nu zijn de "graaikansen" een pak hoger...ahja wan nu zie je de "effecten" van verdwenen geld ook pas op middellange en lang tijd...waar was het leger om het gebied te beveiligen tegen plunderaars...weeral ver weg, tijd dat er een variant komt due ook hier de veiligheidbmag garanderen, zie national guard amerike( civiele bescherming hier)
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.