Volledig scherm
© screenshot

Geen buitenlander die vaker wordt geflitst dan Belg: 8 procent meer boetes uit Frankrijk

In juli en augustus kregen Belgen liefst 8 procent meer flitsboetes toegestuurd uit Frankrijk dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg. In harde cijfers gaat het om 74.651 boetes. Geen buitenlander die vaker op de Franse wegen wordt geflitst dan de Belg, zegt mobiliteitsorganisatie VAB.

34 reacties

 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Te snel rijden doe je zelf en iedereen weet dat hij dat moet betalen, dus aan de hardrijders...………..stop met vrijwillig de regels te overtreden of betaal, maar stop met zagen...….
 • Rik Connaerdt

  1 jaar geleden
  De Franse overheid is zo armlastig als de onze. De Fransen zijn dan ook meedogenloze flitsers: 2 km/u te snel en je krijgt een fikse boete in de bus. Inkomsten verzekerd. Bonjour la France!
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  @ willy Adriaenssens. Waarom werd ik dan alleen beboet op een parkeerplaats in Saint Jean de Luz ? Ik heb geweigerd te betalen want ik had foto's van de Franse wagens die niet werden beboet.
 • willy Adriaenssens

  1 jaar geleden
  Ik rij al jaren (20)in Frankrijk ,heb 2 boetes gehad 1 terecht en de tweede was gewoon gezocht ,maar ik weet dat mijn franse vrienden evengoed beboet worden als buitenlanders ,maar dat het een heksenjacht is daar twijfeld niemand aan .
 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Wij Belgen, vooral Vlamingen rijden dan ook als zotten.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug