Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na de evacuatie van het parlement.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) na de evacuatie van het parlement. © BELGA

Geen bom gevonden in Vlaams parlement, begrotingsdebat gaat donderdag verder

Het Vlaams parlement in Brussel is rond 14.30 uur ontruimd na een telefonische bommelding, die binnenliep tijdens de bespreking van de begroting van de nieuwe regering-Jambon. De discussie werd opgeschort en het parlement gaat vandaag niet meer opnieuw open. Volgens de diensten van het parlement is er mogelijk een link met de viering van 40 jaar Koerdisch Instituut die om 16 uur zou plaatsvinden in het gebouw. Dat evenement is intussen afgelast. Na een grondige sweeping gaf de politie het gebouw rond 17 uur opnieuw vrij, er werden geen explosieven aangetroffen.

15 reacties

 • Dirk Vregels

  3 jaar geleden
  Volgens cijfers van de nederlandse supermarktbranche hebben Belgen nu al meer uitgegeven als over alle twaalf maanden van vorig jaar. Met nog drie maanden en de feestdagen voor de deur wil dit zeggen dat er nu dus al miljarden aan inkomstenverlies is. Welke politieker durft dit aan te snijden in het begrotingsdebat.
 • Patrick morel

  3 jaar geleden
  Ze waren direct wakker en pech voor wie voor een keer ging.
 • Antonio Vivaldi

  3 jaar geleden
  En van wie was de bommelding komt de meerderheid wel goed uit he?
 • jan De Borger

  3 jaar geleden
  En op woensdag wordt er niet gewerkt of wat...
 • Arne Van Gheluwe

  3 jaar geleden
  Homans had 10 minuten nodig m te beslissen. Een normaal mens beslist voor de evacuatie in 2 seconden als ze zoiets van de politie te horen krijgen
 1. Gebruikte West-Vlaamse gynaecoloog eigen sperma voor kunstmatige bevruchtingen? “Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben”
  Play
  Torhout

  Gebruikte West-Vlaam­se gynaeco­loog eigen sperma voor kunstmati­ge bevruchtin­gen? “Sterke vermoedens dat nog andere artsen dit gedaan hebben”

  Een gepensioneerde West-Vlaamse gynaecoloog heeft in de jaren 1980 mogelijk zijn eigen sperma gebruikt om kunstmatige bevruchtingen uit te voeren in het toenmalige Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Een donorkind ontdekte dat via DNA- en stamboomonderzoek, zo bevestigt de vzw Donorkinderen. Het parket van Kortrijk zegt intussen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. Steph Raeymaekers, voorzitter van Donorkinderen vzw en zelf donorkind, was in Terzake duidelijk. “Ik ken een aantal casussen die te grof voor woorden zijn als ze naar buiten komen. En dit is de eerste.” De gynaecoloog in kwestie reageert zelf kort.