Beeld ter illustratie, geen Black Friday-kortingen bij de verkoop van dieren.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, geen Black Friday-kortingen bij de verkoop van dieren. © Getty Images

Geen Black Friday-kortingen op dieren: Weyts laat extra controles uitvoeren

In de aanloop naar Black Friday laat Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) zijn diensten extra toezicht houden op het verbod op kortingen bij de verkoop van dieren. Dat verbod is pas sinds dit jaar van kracht. "We gaan optreden tegen iedereen die dieren nog behandelt als wegwerpproduct dat je aanprijst met dumpingprijzen", zegt Weyts in een mededeling. 

9 reacties

 • Merel Michielsen

  2 jaar geleden
  Een dier is een levend wezen en geen product. Deze maatregel is niet zo zinvol naar mijn mening. Ze zouden broodfokkers strenger moeten aanpakken zoals meer controles uitvoeren en hoge boetes opleggen. Hoewel het al een goede eerste stap is. Vooral het voorkomen van impulsaankopen is belangrijk. Wanneer je een dier in huis neemt moet je er moeite en tijd insteken evenzeer heb je een grote verantwoordelijkheid. Dieren moeten beschermd worden tegen mensen die er alleen maar geld uit willen halen.
 • Dolfijntje Dani

  2 jaar geleden
  Zeer goed nieuws om te lezen.
 • john Roderigas

  2 jaar geleden
  waarom niet??? belachelijk moet dat dier zoveel mer kosten of een opvang gezin???
 • marc fierens

  2 jaar geleden
  KIJK EENS OP MARKTPLAZA.BE DAAR WORDEN PUPYS GRATIS AANGEBODEN!!!!!
 • Marianne Claeys

  2 jaar geleden
  Dank u wel Mr Weyts. Is zeker nodig om die broodfokkers te koeioneren. Er dier heb je om vele jaren voor te zorgen en lief te hebben.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.