REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Geen avondklok meer en minder beperkingen op contacten: deze privileges krijgen gevaccineerde Duitsers

Duitsers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld van een Covid-19-besmetting, zullen worden vrijgesteld van een aantal strenge coronamaatregelen. De regering van bondskanselier Angela Merkel heeft daarvoor een nieuw wetsvoorstel opgesteld. Premier Alexander De Croo (Open Vld) liet al weten dat zoiets bij ons ook kan op termijn, maar alleen als iederéén de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren.

37 reacties

 • ludo Everars

  2 dagen geleden
  Ik heb de Belgische vrijheid niet nodig om mijn vrijheid te nemen nadat ik gevaccineerd ben . Wanneer ik welkom ben in andere landen is genoeg voor mij .
 • robertrand walraedt

  3 dagen geleden
  Alle vrijheden terug als je gevaccineerd bent. Op voorwaarde dat de rest de kans kreeg. Diegenen die niet willen gevaccineerd worden moeten een betalende pcr test voorleggen. Logisch toch
 • Patrick de meersman

  3 dagen geleden
  logisch toch . Wie gevaccineerd is kan het niet meer oplopen en zal dan ook meer sociale contacten kunnen hebben . Zij die niet gevaccineerd zijn lopen wel risico maar dat is hun eigen keus (Als iedereen de mogelijkheid heeft om te vaccineren) en die moeten wel leren leven met beperkingen en dit voor hun eigen gezondheid.
 • Yannick Peeters

  3 dagen geleden
  Pure illlegale discriminatie want ook na je vaccins kan je anderen besmetten. Waar zijn ze in godsnaam toch mee bezig. Dacht dat de slavernij voorgoed was afgeschaft.. Marcel Goossens, je hebt groot gelijk.
 • Mark Vandebroecke

  3 dagen geleden
  En België wil weer katholieker dan de paus zijn ? Geef de gevaccineerden wat vrijheid terug.
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  17

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”