Eind september kwamen overal ter wereld, zoals hier in Los Angeles, jongeren en ouderen op straat om te klimaatcrisis op de kaart te zetten.
Volledig scherm
Eind september kwamen overal ter wereld, zoals hier in Los Angeles, jongeren en ouderen op straat om te klimaatcrisis op de kaart te zetten. © AFP

“Geef in kleuterklas al les over het klimaat”: Vlaamse Jeugdraad komt met opmerkelijk advies

De Vlaamse Jeugdraad roept de onderwijskoepels, mediaspelers en ministers om op kinderen en jongeren meer én correcter te informeren over klimaatverandering. Opvallend: de jeugdraad adviseert om het onderwerp op te nemen in de leerplannen, al vanaf de kleuterklas.

21 reacties

 • Guy Van Brussel

  5 maanden geleden
  Voor mij is het heel duidelijk wat hier achter steekt,...en ik ben niet alleen ! Laat een kind, een kind zijn, want dat zijn ze slechts één keer !
 • Gerard Braeckmans

  5 maanden geleden
  Marc Vissers, klimaatopwarming is een woord dat van in het begin verkeerdelijk gebruikt werd. Het is klimaatsverandering. En dat is totaal iets anders. En he zou kunnen dat je harder zal moeten stoken als je dak eraf vliegt.
 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  5 maanden geleden
  Een kleuterklas is een lokaal voor kleuters GEEN leslokaal en zeker geen plaats om te indoctrineren, hetgeen men nu zinnens is te doen met onschuldige schepseltjes.
 • luc meeus

  5 maanden geleden
  Ik denk dat er veel kleuters thuis in de kou zitten. Dat de aarde aan het opwarmen is, daar zullen er wel veel in geinteresseerd zijn.
 • Marc Vissers

  5 maanden geleden
  Het klimaat zal altijd veranderen en heeft dat ook gedaan in vroegere tijden. Als het opwarmt is het des te beter = minder stoken, minder kosten, minder CO2, dus ... :-)
 1. “Barones Myriam Ullens (70) van ooit steenrijke Belgische familie doodgeschoten door stiefzoon”

  “Barones Myriam Ullens (70) van ooit steenrijke Belgische familie doodgescho­ten door stiefzoon”

  Myriam Ullens de Schooten Whettnall (70), een bekende Waalse barones, is deze ochtend doodgeschoten voor haar woning in Lasne. Dat melden verschillende Waalse media. De dader zou haar stiefzoon Nicolas (58) zijn. Met hem zou ze al langer in conflict hebben gelegen rond enkele erfeniskwesties. Myriam Ullens behoorde tot een ooit steenrijke familie, met diepe vertakkingen in onder meer de Weight Watchers.