Auteurs Maartje van der Laak en Stefan Sottiaux met de originele, handgeschreven Belgische Grondwet: het antieke document werd bewaard in een vestiairekast, maar zal nu verhuizen naar de bezoekersruimte van het parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Auteurs Maartje van der Laak en Stefan Sottiaux met de originele, handgeschreven Belgische Grondwet: het antieke document werd bewaard in een vestiairekast, maar zal nu verhuizen naar de bezoekersruimte van het parlement. © Joel Hoylaerts / Photo News

Gedaan met stof vergaren: originele Belgische Grondwet verhuist van vestiairekast naar bezoekersruimte

De Belgische Grondwet uit 1831 zal toegankelijk worden gemaakt voor het publiek. Dat hebben de voorzitters van Kamer en Senaat bekendgemaakt. Daarmee geeft het parlement gehoor aan het pleidooi van twee auteurs die de antieke versie vorig jaar ontdekten in een vestiairekast, naast enkele brooddozen en wat kleren. “Fantastisch nieuws”, zeggen ze. “Goed dat onze Grondwet nu de zichtbare plaats krijgt die hij verdient.”

0 reacties

  1. ONZE OPINIE. Waarom HLN undercover toont wat een Vlaamse acteur doet zonder zijn initialen bekend te maken
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. Waarom HLN undercover toont wat een Vlaamse acteur doet zonder zijn initialen bekend te maken

    Zolang de acteur die in een video opschept over zijn seksuele daden met minderjarigen niet in verdenking wordt gesteld, zullen we zijn initialen niet publiceren, ook al gaat zijn naam rond op sociale media. Worden er bewijzen gevonden dat hij wel degelijk deed wat hij zei, dan moet hij veroordeeld worden. Gebeurt dat niet, dan moet hij in therapie. Maar dat was niet het doel van de reportage van HLN en Vrije Vogels. Wat dan wel, dat legt hoofdredacteur Brecht Decaestecker hieronder uit.