Vanaf juni 2023 zullen strengere criteria gelden voor reclame gericht op kinderen voor onder meer ijsjes.
Volledig scherm
Vanaf juni 2023 zullen strengere criteria gelden voor reclame gericht op kinderen voor onder meer ijsjes. © getty

Gedaan met reclame voor ijsjes en chips gericht op kinderen: sectorfederaties spreken strengere criteria af

De voedingssector gaat vanaf juni 2023 geen reclame voor onder meer ijsjes, chips en frisdrank meer richten op kinderen. Dat hebben de sectorfederaties van de voedingsindustrie (Fevia), de handelaars (Comeos) en de adverteerders (UBA) afgesproken.

 1. Volwassen hogeschoolstudent is zeven op de tien een vrouw die voor zorg of onderwijs kiest: “Lesgeven is de mooiste job ter wereld”
  PREMIUM
  10

  Volwassen hogeschool­stu­dent is zeven op de tien een vrouw die voor zorg of onderwijs kiest: “Lesgeven is de mooiste job ter wereld”

  Hogeschoolstudenten ouder dan 25 jaar zijn zeven op de tien keer vrouwen, zo blijkt uit cijfers van Hogeschool Odisee. Die vrouwen hebben meestal al een job, maar opteren vanuit hun maatschappelijk engagement voor een overstap naar het onderwijs of de zorg. “De werkvreugde die ik nu ervaar, is voor mij meer waard dan het loon dat ik verlies”, getuigt de 42-jarige Katrien De Ridder. Zij maakte de overstap van het bankwezen naar het vierde leerjaar.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.