Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Gedaan met lijfstraffen ? Sp.a dient wetsvoorstel in tegen geweld van ouders op kinderen

Een tik op de wang, een pak voor de broek: in 59 landen is de ‘pedagogische tik’ verboden, maar niet in België. De sp.a dient nu een wetsvoorstel in om systematisch geweld van ouders op kinderen te verbieden. Dat schrijft De Morgen.

89 reacties

 • Nema De Geest

  1 jaar geleden
  De ouders die hun kinderen slaan omdat ze niet weten hoe ze kinderen moeten opvoeden, vergeten dat die kinderen ooit voor hen moeten zorgen.
 • johan debue

  1 jaar geleden
  Denk de de socialisten een tik teveel gekregen hebben. Opvoeding is belangrijk en af en toe kunnen kinderen te ver gaan, testen noemen ze dat.Daarom af en toe eens in de hoek of een tik op hun handen kan zeker geen kwaad was vroeger anders maar dat was dan ook soms wat over de schreef maar we zijn er sterker uitgekomen.
 • Marc Reynaert

  1 jaar geleden
  Huiselijk geweld is iets totaal anders dan een pedagogische tik! Ik heb zo'n vermoeden dat huishoudens waar gezonde discipline heerst en af en toe een pedagogische tik wordt uitgedeeld veel minder gevoelig zijn voor huiselijk geweld dan de gezinnen waar alle teugels worden gevierd? Denk daar eens over na...
 • Norma Bastiaens

  1 jaar geleden
  Een tik tegen de billen als ze iets gedaan hebben is nog te doen. Hen straffen door iets af te nemen (gsm enz.) zal voor hen erger zijn dan een tik.
 • Anna Kupper

  1 jaar geleden
  Legerdienst terug invoeren, voor jongens en meisjes. Discipline kweken!
 1. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen
  9

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen

  Het leven wordt duurder en dat merk je als je naar de supermarkt gaat. Onder meer de prijs van voeding swingt de pan uit. Voor wie wil besparen, geeft Gunther Devisch van Promojagers België voortaan elke maand een overzicht van de aanbiedingen en promoties die je die specifieke maand niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat je elk jaar op 21 juli net over de grens grote kortingen kan krijgen op allerlei soorten (fris)dranken en dagdagelijkse producten? En dat je bij IKEA op een eenvoudige manier nog 10 procent extra kan scoren bovenop de solden? Een overzicht.