Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Gedaan met kamperen aan schoolpoort: doorbraak over nieuwe inschrijvingsregels in het onderwijs

In het Vlaams parlement is op de valreep nog een doorbraak bereikt over nieuwe inschrijvingsregels in het onderwijs. Het parlement stemt normaal gezien vandaag, tijdens de allerlaatste zitting van de legislatuur, nog over nieuw inschrijvingsdecreet.

3 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Een moderne mens is toch inventief. Driewerf hoera zeg ik voor dit subliem besluit.
 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Vroeger zag men dit nooit! De reden is duidelijk, maar word als de dood verzwegen in de media! Indien ik nog jonge kinderen had, deed ik het ook voor bepaalde scholen!
 • RENE LENAERTS

  2 jaar geleden
  Als het enige voorrangscriterium voor lager onderwijs nu nog de afstand tot de gezinswoning wordt gaan we terug normale toestanden tegemoet.
 1. Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese coronakaart: wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers?

  Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese corona­kaart: wat zijn de gevolgen voor vakantie­gan­gers?

  Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers. “Wie op reis vertrekt, kijkt best de reisadviezen na op onze site", klinkt het bij de FOD Buitenlandse zaken.
 2. Ouders moeten toch weer kamperen aan de schoolpoorten, maar Crevits schuift schuld van zich af

  Ouders moeten toch weer kamperen aan de schoolpoor­ten, maar Crevits schuift schuld van zich af

  Dat er aan verschillende scholen in Vlaanderen opnieuw gekampeerd wordt om leerlingen in te schrijven, is niet de schuld of verantwoordelijkheid van de Vlaamse regering. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vandaag laten verstaan in antwoord op vragen van Elisabeth Meuleman (Groen) en Caroline Gennez (sp.a). Crevits verwijst naar het lopende belangenconflict tegen de nieuwe inschrijvingsregels.