Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Gebruikers van exclusief nachttarief kunnen renteloos lenen om woning groener te maken

Wie nog gebruikmaakt van het uitsluitend nachttarief om zijn woning of sanitair water te verwarmen, kan naast verhoogde energiepremies voortaan ook tot 15.000 euro renteloos lenen via het Energiehuis om de woning energiezuiniger te maken. Dat kondigt het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap aan.

 1. Voordeel van nachttarief verdwijnt: wat is de impact op uw factuur?
  Energie

  Voordeel van nachtta­rief verdwijnt: wat is de impact op uw factuur?

  Het verschil tussen het goedkopere nachttarief en duurdere dagtarief wordt stilaan afgebouwd. De elektriciteit op zich blijft even duur, maar elektriciteitsdistributie zal ‘s nachts duurder worden. Dat is geen goed nieuws voor wie zijn toestellen vandaag in de daluren en in het weekend inschakelt of over accumulatieverwarming beschikt. Waarom wordt het nachttarief afgeschaft en wat betekent dit voor jouw portemonnee? Mijnenergie.be schept duidelijkheid.
 2. Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”
  Play

  Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”

  Op de eerste dag van het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek heeft Mohamed Abrini van zich doen spreken. De zogenaamde ‘man met het hoedje’ klaagde de manier aan waarop hij getransporteerd werd en verhief daarbij zijn stem. “Ik word naar hier gebracht met luide, satanische muziek en een blinddoek. We worden niet gerespecteerd. Als we op die manier behandeld blijven worden, beantwoord ik geen vragen meer van de voorzitter of van de jury.” Jonathan De Taye, advocaat van een andere beschuldigde, kondigde aan dat hij morgen zou vragen om het proces hierom te schorsen.