Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Gebruik je cruisecontrol niet en nog andere tips om veilig te rijden op gladde wegen

Verscheidene ongevallen en valpartijen vandaag op de gladde wegen. Temperaturen rond het vriespunt, bladeren die nog op het wegdek liggen, ijzel, mistbanken en een verminderde zichtbaarheid, het zorgt allemaal voor gevaarlijke situaties op de weg. Verkeersinstituut Vias geeft tien tips voor bestuurders om de winter zo veilig mogelijk te trotseren op de baan.

 1. Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschikking”
  PREMIUM
  5

  Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschik­king”

  “Natuurlijk is het risicovol wanneer ik een foto van mijn penis naar iemand stuur. Maar dat weegt niet op tegen de kick die ik ervan krijg.” Dat zegt Wout (21), een schuilnaam. Van tijd tot tijd stuurt hij een foto van zijn geslachtsdeel via sociale media. Vooral naar mannelijke vrienden, zegt hij, maar soms ook naar mensen die hij niet kent. “De laatste stuurde ik vorige week, mét succes.”
 2. Professor Mattias Desmet verzet zich tegen beslissing UGent: “Maatregelen zijn buiten proportie”
  Gent

  Professor Mattias Desmet verzet zich tegen beslissing UGent: “Maatrege­len zijn buiten proportie”

  Mattias Desmet, de UGent-professor klinische psychologie die in opspraak kwam na uitspraken op een online videokanaal van een Amerikaanse complotdenker, verzet zich tegen de maatregelen die de universiteit heeft genomen. Dat schrijft De Standaard en het nieuws wordt aan Belga bevestigd. “Dit is een omfloerste degradatie waar hij niet mee kan leven”, bevestigt zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge.