EPA
Volledig scherm
© EPA

Gebroeders Dardenne vragen premier Michel om Theo Francken te ontslaan

In een open brief in de kranten De Standaard en Le Soir roepen de broers Jean-Pierre en Luc Dardenne premier Charles Michel op om Theo Francken (N-VA) te ontslaan. De staatssecretaris voor Asiel en Migratie heeft de regering in diskrediet gebracht met het terugsturen van Soedanezen naar hun thuisland, "een niet-democratisch land waar mensen gemarteld worden", schrijven de filmmakers.

270 reacties

 • Jos Mussen

  5 jaar geleden
  Zo en nu terug in het mandje en koest blijven.
 • berlinda verfaillie

  5 jaar geleden
  Deze 2 heren hebben blijkbaar aandacht nodig en gebruiken franken om in de media te komen en mischien op die manier hun werk te promoten.heren doe verder met uw werk en laat franken met rust
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  Eddy Desmet dat ze eens een film maken over de PS en de zusterpartij SPA .Een film over hun maffia praktijken omkoping corruptie justitie smeergeld belangenvermenging moorden en de verplichte zelfmoorden in hun partij.Ze gaan rare gezichten trekken in het zuiden als ze dachten dat de PS de partij is van het werkvolk.
 • Chris de Velde

  5 jaar geleden
  Als de heren zich zouden bezighouden met datgene waarvoor ze opgeleid zijn en waarvoor ze betaald worden... Dhr Francken doet dit ook, en premier Michel ook. ik dnek dat de wereld mooier zou zijn!
 • Roland Vanlerberghe

  5 jaar geleden
  Nu en dan een eruptie van het anti-Vlaams-gevoel bij sommige oudere Franstaligen, "les sales flamain", terug te voeren naar een tijd waarbij Vlaanderen nog niets te vertellen had en zich zonder commentaar diende neer te leggen bij Belgische (Franstalig-elitaire) besluiten, de huidige generatie weet beter, werkt aan zijn meertaligheid wo het Nederlands en staat open voor economische realiteiten.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Theo Francken, de nummer 2 van onze Top 100: "Ik maak fouten. Men mag mij scheren. Maar moet ik daarom worden afgeslacht?"
  PREMIUM

  Theo Francken, de nummer 2 van onze Top 100: "Ik maak fouten. Men mag mij scheren. Maar moet ik daarom worden afgeslacht?"

  En u die dacht dat Bart De Wever bij de N-VA de enige was die zich wel eens van het Latijn bedient. Deze komt van het populairste lid van de regering-Michel. "'Boni pastoris est tondere pecus, non deglubere.' Een goede herder scheert zijn schapen, maar vilt ze niet. Ik maak fouten. Men mag mij scheren. Maar moet ik daarom worden afgeslacht?" U verkoos Theo Francken (39) tot politicus van het jaar - Soedan nog aan toe.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 4. DE GROTE PEILING. Kwart van Vlamingen zou voor Vlaams Belang stemmen, beste peiling in anderhalf jaar voor CD&V
  173

  DE GROTE PEILING. Kwart van Vlamingen zou voor Vlaams Belang stemmen, beste peiling in anderhalf jaar voor CD&V

  Een dik jaar voor de verkiezingen zou een kwart van de Vlamingen voor Vlaams Belang stemmen. N-VA wordt met 21,6% de tweede grootste partij en Vooruit sluit met 15,5% de top drie af. CD&V heeft met 11,8% haar beste peiling in anderhalf jaar, Open Vld duikt weer onder de symbolische grens van 10%. Dat blijkt uit de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, RTL en ‘Le Soir’. Bart De Wever is opnieuw de populairste politicus van Vlaanderen.