Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Gaten in cijfers over ongelijkheid en discriminatie in België

Er blijken nog te weinig cijfers te bestaan over ongelijkheid en discriminatie in ons land. Dat zeggen het Gelijkekansencentrum Unia en de Cel Gelijke Kansen van de federale overheidsdienst Justitie. Een gebrek aan data staat een discussie op basis van feiten in de weg.

2 reacties

 • Herman Mattheus

  1 week geleden
  Unia discrimineert zelf. Nu willen ze meer gratis PCR testen voor jongeren. Discriminatie op basis van leeftijd...
 • Calinda Struyf

  1 maand geleden
  Laten we per direct starten door de politie deze gegevens ook te laten bijhouden ivm. misdrijven, de sociale woonmaatschappijen en de OCMWs. Of is het bijhouden van dergelijke gegevens in die gevallen dan ineens discriminatie ?
 1. HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvin­den? En welke maatrege­len moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt.