vincent duterne / photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne / photo news

Gaten in Belgische grenzen: aan quarantaine ontsnappen is bijzonder gemakkelijk

Experts zien met lede ogen aan hoe het grensbeleid van ons land tot op vandaag te veel en te grote mazen in het net heeft. De nakende terugkeer van de wintersporters zet de kwestie op scherp. 

92 reacties

 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Belgen hebben altijd al gaten gevonden in gelijk welke reglement en dat gaan ze blijven doen. Het "omzeilen van" is hier een Nationale Sport. Zelfs in de wetten die onze regering opstelt zitten per wet 3 achterpoortjes.
 • Hubert Vanmechelen

  2 jaar geleden
  Blijkbaar kennen heel wat mensen de inhoud van het Schengenakkoord niet. Het reizen binnen de EU kan enkel gestopt worden door niet-essentiële verplaatsingen te verbieden en dan zitten we terug in lockdown one, wat de regering niet wil hebben.
 • Dirk Van Den Bossche

  2 jaar geleden
  Dit is niet onze vrijheid afnemen , maar er voor zorgen dat deze die dachten dat ze alles mogen tegen te houden, zodat ze mensen die wel de regels volgen niet te komen besmetten. Alle grenzen afzetten en iedereen tegenhouden. Dat ze dan uren in de file staan , daar hebben ze zelf voor gezorgd.
 • luc vanmechgelen

  2 jaar geleden
  Lijkt steeds meer een dictatuur te worden in Belgie? Wat mag nog wel zou je je afvragen.
 • Ferdinand Nuyts

  2 jaar geleden
  België of het land van de open achterdeur.
 1. Nu ook hospitalisatieverzekering voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenverzekering? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?
  PREMIUM
  11

  Nu ook hospitali­sa­tie­ver­ze­ke­ring voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenver­ze­ke­ring? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?

  Wanneer je hond of kat ziek wordt of gewond geraakt, kan dat je als baasje een arm en een poot kosten. De dierenverzekering zit dan ook in de lift. Met de komst van de nieuwe, grote Amerikaanse speler Figo kunnen nu ook voor het konijn en de exotische papegaai een polis worden afgesloten. Is het interessant je huisdier te verzekeren tegen een hoge dierenartsfactuur? En waar kun je voor zo’n verzekering terecht?
 2. INTERVIEW. Viroloog Johan Neyts: “Het is nu al zeker dat kinderen vaker ziek worden van de Britse en Zuid-Afrikaanse variant”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Viroloog Johan Neyts: “Het is nu al zeker dat kinderen vaker ziek worden van de Britse en Zuid-Afrikaanse variant”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft beslist dat vanaf nu duizend positieve coronastalen per week onderzocht worden om te zien om welke variant van het virus het gaat. Dat is exact waarop viroloog Johan Neyts (KU Leuven) hoopte. “We willen absoluut niet dat de Engelse variant zich bij ons gaat verspreiden, laat staan de Zuid-Afrikaanse, want die zijn veel besmettelijker”, zegt hij. De viroloog vindt het dan ook te vroeg om de toekomst nu al met een gerust hart tegemoet te kijken. “Er kan nog van alles veranderen.”
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. Nultolerantie op oudejaar: “Géén waarschuwing. Meteen boete van 250 euro”
  PREMIUM

  Nultoleran­tie op oudejaar: “Géén waarschu­wing. Meteen boete van 250 euro”

  Nadat kerst al bij al rustig verliep, staat de politie op scherp voor de jaarovergang. "We zullen onverbiddelijk zijn", zegt Dirk Van Nuffel van de politie in Brugge. Bij de politie van Gent klinkt een gelijkaardig geluid. Het strijdplan: géén waarschuwing, maar onmiddellijk een boete van 250 euro. Er komen ook anonieme controles en als de buren inbreuken tippen, zal er een ploeg ter plaatse gaan. Dit mogen we allemaal verwachten morgenavond.