vincent duterne / photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne / photo news

Gaten in Belgische grenzen: aan quarantaine ontsnappen is bijzonder gemakkelijk

Experts zien met lede ogen aan hoe het grensbeleid van ons land tot op vandaag te veel en te grote mazen in het net heeft. De nakende terugkeer van de wintersporters zet de kwestie op scherp. 

92 reacties

 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Belgen hebben altijd al gaten gevonden in gelijk welke reglement en dat gaan ze blijven doen. Het "omzeilen van" is hier een Nationale Sport. Zelfs in de wetten die onze regering opstelt zitten per wet 3 achterpoortjes.
 • Bob Boomer

  1 jaar geleden
  Blijkbaar kennen heel wat mensen de inhoud van het Schengenakkoord niet. Het reizen binnen de EU kan enkel gestopt worden door niet-essentiële verplaatsingen te verbieden en dan zitten we terug in lockdown one, wat de regering niet wil hebben.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Dit is niet onze vrijheid afnemen , maar er voor zorgen dat deze die dachten dat ze alles mogen tegen te houden, zodat ze mensen die wel de regels volgen niet te komen besmetten. Alle grenzen afzetten en iedereen tegenhouden. Dat ze dan uren in de file staan , daar hebben ze zelf voor gezorgd.
 • luc vanmechgelen

  1 jaar geleden
  Lijkt steeds meer een dictatuur te worden in Belgie? Wat mag nog wel zou je je afvragen.
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  België of het land van de open achterdeur.
 1. Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Bij supermarktgroep Makro verkeren de vakbonden nog altijd in het ongewisse over een eventuele verkoop van de Belgische Makro- en Metro-filialen door het Duitse moederbedrijf. De krant ‘De Tijd’ schreef woensdag dat de distributiegroep werk maakt van de verkoop van haar Belgische tak, maar volgens de bonden ontkent de directie dat. Tegelijk kregen ze wel signalen dat het nieuws zou kloppen.
 2. Nultolerantie op oudejaar: “Géén waarschuwing. Meteen boete van 250 euro”
  PREMIUM

  Nultoleran­tie op oudejaar: “Géén waarschu­wing. Meteen boete van 250 euro”

  Nadat kerst al bij al rustig verliep, staat de politie op scherp voor de jaarovergang. "We zullen onverbiddelijk zijn", zegt Dirk Van Nuffel van de politie in Brugge. Bij de politie van Gent klinkt een gelijkaardig geluid. Het strijdplan: géén waarschuwing, maar onmiddellijk een boete van 250 euro. Er komen ook anonieme controles en als de buren inbreuken tippen, zal er een ploeg ter plaatse gaan. Dit mogen we allemaal verwachten morgenavond.