gaia.be
Volledig scherm
© gaia.be

GAIA vraagt invoerverbod op paardenvlees na schokkende beelden

Dierenrechtenorganisatie GAIA vraagt een invoerverbod van paardenvlees uit Zuid-Amerika, nadat het schokkende beelden heeft vastgelegd van paarden die in de Zuid-Amerikaanse landen Argentinië en Uruguay zwaar mishandeld worden. De paarden sterven soms zelfs al op weg naar het slachthuis.

42 reacties

 • Jean smits

  2 jaar geleden
  Ga eens kijken in de bejaarden tehuizen in België . Je gaat dezelfde beelden zien . Niemand die er iets om geeft . Vind het erg voor de minder goed behandelde dieren maar desinformatie praat ook niet alles goed .
 • JAN krommentak

  2 jaar geleden
  is hun informatie en zijn hun beelden nu wel correct ?
 • PIETER ROGIERS

  2 jaar geleden
  Met extreme, uitzonderlijke en misleidende beelden tracht Gaia stap voor stap haar verborgen agenda te verwezenlijken, namelijk een TOTAALVERBOD op alle gebruik van dieren door de mens, zowel voor onze voeding kledij, sport, vrije tijd, als voor medische proeven. Dit is een extremistische organisatie.
 • rik lagrou

  2 jaar geleden
  Niet steeds tijd om kadavers weg doen Niet alle landen hebben zo systeem ook EU worden dieren We zijn hier in 21Eeuw niet wereldwijd NL mogen bio melkkoeien niet buiten anders geen bio garantie zo diervriendelijk Zoek erkend bio melk made BE Soja wat andere kant van wereld natuurbehoud??
 • Cathy Lierde

  2 jaar geleden
  Schade dat men paardenvlees eten, dat is een nobel dier.
 1. Wetstraat panikeert nog niet: “Draag mondmasker vaker, maar extra maatregelen zijn niet nodig”
  PREMIUM

  Wetstraat panikeert nog niet: “Draag mondmasker vaker, maar extra maatrege­len zijn niet nodig”

  Paniek is er niet in de Wetstraat, nu de vierde coronagolf in het land is. Het mondmasker zou weer wat meer gedragen worden, vindt premier Alexander De Croo (Open Vld), maar extra maatregelen zijn voorlopig niet nodig. Ondertussen legt de Vlaamse regering zich als een blok voor een uitgebreidere coronapas, voor in de horeca bijvoorbeeld. “Twee weken geleden was het niet nodig. Waarom nu opeens wél?”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Van Ranst over stijgende coronacijfers: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn”

  Van Ranst over stijgende coronacij­fers: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn”

  Op het Overlegcomité van volgende week vrijdag wordt beter niet beslist om af te stappen van de federale fase. In de huidige situatie, met fors oplopende besmettingen, zou dat volgens viroloog Marc Van Ranst “niet verstandig” zijn. Begin deze week werd het hoogste aantal besmettingen van dit jaar genoteerd. “Het is nu afwachten hoe zich dat vertaalt in de ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen”, zegt Van Ranst. “Tegen eind volgende week moeten we een idee hebben van waar het naartoe gaat.”
 1. Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezingen
  61

  Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezin­gen

  Bij de Europese verkiezingen van 2024 zullen jongeren vanaf 16 jaar kunnen gaan stemmen. Die afspraak stond al in het federale regeerakkoord en de ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet, zo meldt Groen, dat mee aan de kar heeft getrokken voor de hervorming. Eens het parlement de wijziging heeft goedgekeurd, zullen naar schatting 270.000 jongeren tussen 16 en 18 jaar mee kunnen stemmen voor de Europese verkiezingen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.