(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Geert De Rycke

Gaat straatverlichting in jouw gemeente binnenkort uit? “Besparing van 37 procent mogelijk”

Hoge energieprijzenDe Vlaamse netbeheerder Fluvius doet alle 300 steden en gemeenten het aanbod om, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht, de straatverlichting te doven tussen 23 uur en 5 uur. “Zo kan een gemiddelde gemeente 37 procent besparen op haar elektriciteitsverbruik voor verlichting”, zegt Fluvius-woordvoerder Bart Wouters.

72 reacties

 • Jan Brecht

  4 maanden geleden
  Dat zal ons Nva nie durven denk ik
 • Moniek Smets

  4 maanden geleden
  Wij zijn het meest verlichte land wat veel minder mag ook . Dan zullen we misschien eens wat meer sterretjes zien (als het weer mee zit natuurlijk)😀.
 • Pierre Bos

  4 maanden geleden
  De gemeentemandatarissen zien het niet graag gebeuren, want dan komen hun zitpenningen in de raden van bestuur van de energiebedrijven in het gedrang.
 • Gerd Peeters

  4 maanden geleden
  En onze veiligheid dan? De inbraken zullen wel stijgen, zoveel is zeker.
 • Davy Capri

  4 maanden geleden
  @Geert Landsman,zonder straatverlichting is het veel makkelijker om te ontsnappen wanneer je betrapt word.
 1. Dries Van Langenhove (29) stopt als Kamerlid voor Vlaams Belang: “Mijn tijd en energie kan op andere plaatsen meer betekenen”
  Politiek

  Dries Van Langenhove (29) stopt als Kamerlid voor Vlaams Belang: “Mijn tijd en energie kan op andere plaatsen meer betekenen”

  Dries Van Langenhove stopt onmiddellijk met zijn mandaat als federaal parlementslid. Dat vernam de redactie van HLN uit goede bron en werd ook bevestigd door Van Langenhove zelf tijdens een persconferentie op het hoofdkwartier van Vlaams Belang. “Ik heb me altijd al meer activist gevoeld dan politicus.” Er hangt hem ook nog de rechtszaak rond racistische uitlatingen in het kader van de extreemrechts jongerenbeweging Schild & Vrienden boven het hoofd.
 1. Ook bekend Vlaanderen worstelt met de stijgende energieprijzen: “De kinderen douchen nog maar één keer per week”
  PREMIUM
  BV

  Ook bekend Vlaanderen worstelt met de stijgende energie­prij­zen: “De kinderen douchen nog maar één keer per week”

  De torenhoge energiekost zorgt voor stress en onzekerheid in de Vlaamse huiskamers. Ook heel wat BV’s moeten tegenwoordig hun best doen om de eindjes aan elkaar te knopen, zo is te lezen in ‘Dag Allemaal’. Enkele bekende koppen vertellen hoe zij de komende maanden zullen besparen. “De armoede uit mijn jeugd, de trucjes om te besparen... Ik zie dat allemaal terugkomen”, zegt acteur Dominique Van Malder (46). “De mensen gaan in opstand komen, wacht maar. En ik zal op de eerste rij staan.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.