De nieuwe digitale meters vereisen zelf geen fysieke meteropname meer.
Volledig scherm
De nieuwe digitale meters vereisen zelf geen fysieke meteropname meer. © Fluvius

Fysieke meteropname gas en elektriciteit binnenkort maar om de vier jaar

Binnenkort zal een meteropnemer in veel gevallen nog maar een keer om de vier jaar in plaats van twee jaar de analoge meterstanden voor gas en elektriciteit in huis komen noteren. Dat zeggen de Vlaamse energieregulator en netbeheerder Fluvius.

  1. Met dank aan Telegram: wilde complottheorieën over de dood van Jürgen Conings

    Met dank aan Telegram: wilde complotthe­o­rieën over de dood van Jürgen Conings

    “Ik geloof er niks van”, klonk het zondagnamiddag, luttele uren nadat Jürgen Conings dood teruggevonden was. “Ze hebben hem al eerder gevonden en meegenomen om te ondervragen. Toen ze hem niet meer nodig hadden, is hij vermoord en hebben ze zijn lijk daar neergelegd!” Het is maar één van vele complottheorieën die de ronde doen onder zijn fans. Daar worden zelfs fake nieuwsberichten van HLN.BE voor gemaakt en via Telegram verspreid.
  2. Maand gratis De Lijn voor scholieren van eerste middelbaar en schoolabonnement van MIVB voor amper 12 euro

    Maand gratis De Lijn voor scholieren van eerste middelbaar en schoolabon­ne­ment van MIVB voor amper 12 euro

    Vlaamse scholieren die volgend schooljaar in het eerste middelbaar starten, kunnen in september opnieuw een maand gratis met de bus of tram reizen. De Lijn biedt aan bijna 70.000 scholieren een Buzzy Pazz-probeerabonnement aan. MIVB geeft jongeren tussen 12 en 24 jaar dan weer een fikse korting op hun schoolabonnement. De prijs zakt van 50 naar 12 euro. De vervoersmaatschappijen willen op die manier jongeren aansporen om het openbaar vervoer te gebruiken.