Fund Belgian Music zal Belgische muzikanten ook in 2022 ondersteunen.
Volledig scherm
Fund Belgian Music zal Belgische muzikanten ook in 2022 ondersteunen. © Sigrid Vanhoutte

Fund Belgian Music gaat ook in 2022 muzikanten financieel steunen

Ook in 2022 zal Fund Belgian Music Belgische muzikanten financieel ondersteunen. Het steunfonds lanceert een derde projectoproep, dat melden de betrokken organisaties maandag in een persbericht.

 1. Belgische staat opnieuw veroordeeld in zaak-Trabelsi, mogelijke dwangsom opgetrokken naar 250.000 euro

  Belgische staat opnieuw veroor­deeld in zaak-Trabelsi, mogelijke dwangsom opgetrok­ken naar 250.000 euro

  De Belgische staat is tegen een nieuwe nederlaag aangelopen in de aanslepende zaak rond Nizar Trabelsi. De Tunesiër werd in 2004 veroordeeld voor een geplande aanslag op de legerbasis van Kleine Brogel. Het hof van beroep van Brussel oordeelt nu dat België aan de Verenigde Staten moet laten weten dat Trabelsi geen tweede keer kan veroordeeld worden voor dezelfde feiten. De mogelijke dwangsom die eraan vasthangt, werd opgetrokken van 50.000 naar 250.000 euro.
 2. Voorzitter beweging.net waarschuwt voor collectieve verarming

  Voorzitter beweging.net waarschuwt voor collectie­ve verarming

  Peter Wouters, voorzitter van beweging.net, waarschuwt naar aanleiding van Rerum Novarum voor "een trend die steeds meer zichtbaar wordt: een totaal onevenwicht tussen grote bedrijven die woekerwinsten maken, en de gewone burger die het steeds moeilijker krijgt om zijn facturen te betalen". "Een gevaarlijke cocktail", aldus Wouters. "De tijd is rijp om grondig bij te sturen tegen een collectieve verarming van de maatschappij.”
 1. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
  Play
  Hasselt

  Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

  Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.