Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Frustraties bij politie die de regels moet handhaven: “Bijna elke corona-interventie begint en eindigt met discussies en verwijten”

Ook na de verstrengde coronamaatregelen blijft de politie inbreuken vaststellen. Voor hen is het allang duidelijk: een klein deel van de bevolking verpest het voor de rest. “Bij sommigen is het draagvlak voor de maatregelen zo goed als nul”, klinkt het. De tijden van sensibilisering zijn achter de rug, streng optreden is de boodschap. “Mensen die overtredingen begaan, weten goed genoeg waarmee ze bezig zijn.”

 1. “Ik vond hun graf niet meer. Ik ben in tranen uitgebarsten”: grafzerk van Heidi’s ouders plots vervangen door anonieme steen
  PREMIUM
  Desselgem

  “Ik vond hun graf niet meer. Ik ben in tranen uitgebar­sten”: grafzerk van Heidi’s ouders plots vervangen door anonieme steen

  Afgelopen zondag kwam Heidi Ameye uit Avelgem tot een zeer onaangename vaststelling op de begraafplaats Ooigemstraat in Desselgem. De grafzerk van haar ouders was - net als alle andere zerken in de rij - vervangen door een reeks anonieme stenen. “Ik ben in tranen uitgebarsten, want ik vond het graf van mijn ouders niet meer”, vertelt Heidi, die het betreurt dat het stadsbestuur haar niet op de hoogte bracht.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”