Ewout De Feyter van De Fritmarsjang in Erembodegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Ewout De Feyter van De Fritmarsjang in Erembodegem. © RV

Frituuruitbater verdedigt hogere prijzen van pakje friet: “Je vergelijkt américain toch ook niet met filet pur?”

Een kleintje met mayonaise wordt straks 25 tot 50 cent duurder. Frituuruitbaters worstelen met uit de frituurpan swingende olieprijzen, bovenop de dure energie. Ook aardappelen zijn (een beetje) duurder geworden. Heeft de sector het echt moeilijk of surft ze mee op de golf dat alles duurder wordt? We zochten het uit.

 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Op deze parkingverkoop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs
  20

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Op deze parkingver­koop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs

  Juli is de maand dat er een grote tent verschijnt op de parking van warenhuisketen Auchan in Roncq, net over de grens met Frankrijk. Op een hele reeks (fris)dranken en andere dagdagelijkse producten krijg je fikse kortingen, waardoor ze soms maar de helft zo veel kosten als bij ons. Daarom maakt Promojagers België er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
 2. ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscriminelen verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscrimi­ne­len verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton

  Bij een Antwerpse drugsbende, die deze week tot celstraffen van 10 jaar werd veroordeeld, heeft de politie niet alleen cash maar ook stápels T-shirts, schoenen en tassen in beslag genomen. De bende verdiende 17 miljoen euro aan cocaïnesmokkel. Met die opbrengst kochten de bendeleiders, Antwerpenaars van Marokkaanse afkomst, kleerkasten vol merkspullen. Nederland heeft een naam voor dit fenomeen: ‘Mocromode’.