Freya Piryns.
Volledig scherm
Freya Piryns. © Laenen

Freya Piryns hard voor eigen partij: "Bij Groen zitten te veel mensen die allemaal hetzelfde zijn”

Volgens Freya Piryns, die net niet verkozen geraakte op de Kamerlijst van Groen, heeft haar partij een slechte campagne gevoerd en gedroegen de groenen zich te arrogant. “Het was niet goed. We bleven ver onder de verwachtingen. Als het nu niet lukt, wanneer dan wel?”, zegt ze in een interview in De Morgen.

 1. “Mijlpaal”: overgrote meerderheid van hiv-positieve Belgen draagt virus niet langer over via seks

  “Mijlpaal”: overgrote meerder­heid van hiv-positieve Belgen draagt virus niet langer over via seks

  De overgrote meerderheid van de Belgen met hiv is niet langer besmettelijk. Dat blijkt uit de resultaten van wetenschappelijk onderzoek die Sensoa, Sciensano en het Tropisch Instituut donderdag voorstellen. Voorwaarde is wel dat de hiv-positieve persoon de medicatie nauwgezet neemt. Alleen dan blijft de hoeveelheid virus in het bloed zo laag dat de persoon in kwestie niet langer besmettelijk is. Een van de gevolgen van dit nieuws is dat koppels met een hiv-positieve partner gewoon zwanger kunnen worden. Sensoa heeft het over een "mijlpaal in de strijd tegen hiv".
 1. Sp.a wil liever niet in Vlaamse regering: “We zijn niet aan zet”
  binnenland

  Sp.a wil liever niet in Vlaamse regering: “We zijn niet aan zet”

  In Vlaanderen is N-VA als grootste partij aan zet, maar op federaal vlak ligt een aartsmoeilijke puzzel op tafel. PS-voorzitter Elio Di Rupo denkt dat een regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant de oplossing kan zijn voor de moeilijke federale regeringspuzzel, maar dat botst op forse kritiek aan Vlaamse kant. Daarnaast nodigde N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag PVDA, Groen en sp.a uit met het oog op een nieuwe Vlaamse regering. Sp.a-voorzitter John Crombez suggereerde na het gesprek alvast dat zijn partij liever niet mee bestuurt. Lees alle ontwikkelingen in onze liveblog.
 2. ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtoffer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtof­fer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?