Volledig scherm
© BELGA

Freilich: "Commotie rond Berger zegt meer over de Vlaamse politiek dan over de joodse gemeenschap"

Joods Actueel-hoofdredacteur Michael Freilich heeft het over een "anticlimax" voor de Antwerpse joodse gemeenschap, nu Aron Berger dan toch niet de eerste ultra-orthodoxe jood op een kieslijst wordt. Dat Berger zijn kandidatuur bij CD&V intrekt, noemt Freilich echter ook een opluchting. 

  1. Wanneer en hoelang moet ik in quarantaine als iemand met wie ik contact had besmet blijkt? Minister Vandenbroucke legt de nieuwe teststrategie uit

    Wanneer en hoelang moet ik in quarantai­ne als iemand met wie ik contact had besmet blijkt? Minister Vandenbrou­c­ke legt de nieuwe teststrate­gie uit

    Mensen die recent in aanraking kwamen met een besmet persoon worden niet meer getest, zolang ze geen symptomen vertonen. Ze moeten wel langer in quarantaine, want zeven dagen quarantaine zonder test is te kort. Dat is de nieuwe teststrategie in ons land, die het werk van overbelaste huisartsen en labo’s moet verlichten. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) legt aan HLN LIVE uit hoe het nu juist in elkaar zit: wanneer moet je in quarantaine en wanneer moet je je laten testen? En hoelang moet je in quarantaine?
  2. Huisartsen kwaad na aanpassing teststrategie: "Heftig, maar we moesten snel schakelen", zegt Vandenbroucke

    Huisartsen kwaad na aanpassing teststrate­gie: "Heftig, maar we moesten snel schakelen", zegt Vandenbrou­c­ke

    De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) isniet te spreken over het lekken van de nieuwe coronavirusteststrategie in de pers. “Ongehoord”, klinkt het. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) beseft dat de aanpassing van de teststrategie verwarring en onzekerheid veroorzaakt, maar "we moesten snel schakelen". Dat zei hij in Het Journaal op Eén. "Als we nu niet onze prioriteiten bijstellen, dan kapseist het bij de huisartsen en bij de laboratoria. Daar is niemand bij gebaat.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement