Frederik heeft het syndroom van Down, maar dat houdt hem niet tegen om een ‘gewone’ job te vinden

Frederik Wauterickx is een man met een baan. Een baan die hij heeft gevonden op wat heet de reguliere arbeidsmarkt. Ook al heeft hij het Syndroom van Down. Frederik deed eerst stage bij de vzw Creatief Schrijven, daarna kreeg hij een contract van onbepaalde duur, ondanks zijn beperking. “Ik vind dat iets om trots op te zijn. Dat gebeurt niet vaak in België.” Naast zijn job als administratief medewerker, werkt Frederik ook aan een eigen fictieboek.

 1. Leuvense onderzoekers ontdekken nieuwe manier om zeldzame lymfeklierkanker te stoppen

  Leuvense onderzoe­kers ontdekken nieuwe manier om zeldzame lymfeklier­kan­ker te stoppen

  Onderzoekers van de KU Leuven, UZ Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) hebben een nieuwe manier gevonden om de groei af te breken van een zeldzaam maar zeer agressief type lymfeklierkanker. Dat heeft de KU Leuven dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. Door het gebruik van medicatie kunnen ze de samenwerking tussen twee genen aan banden leggen, die aan de basis ligt van de ontwikkeling van de kanker.
 2. Bijna 10 keer zoveel onderaannemers op werf van ingestorte school, sectorfederatie en vakbonden reageren: “Veiligheid op bouwwerven moet beter”
  22

  Bijna 10 keer zoveel onderaanne­mers op werf van ingestorte school, sectorfede­ra­tie en vakbonden reageren: “Veiligheid op bouwwerven moet beter”

  De Confederatie Bouw en de vakbonden roepen op om de veiligheid op bouwwerven te verhogen. Dat doen ze naar aanleiding van een onderzoek van ‘VTM NIEUWS' en ‘Het Laatste Nieuws’, waaruit blijkt dat de hoofdaannemer van de ingestorte school in de wijk Nieuw Zuid in Antwerpen loog tegen de stad over het aantal onderaannemers. Vanuit politieke hoek komt kritiek: “Dat de stad Antwerpen zo slecht op de hoogte is van wie er werkt en wat er op haar werven gebeurd, is schuldig verzuim.”