Voorbeeld van een frauduleuze sms die in naam van Bpost werd verstuurd
Volledig scherm
PREMIUM
Voorbeeld van een frauduleuze sms die in naam van Bpost werd verstuurd © BELGA

Frauduleuze sms’jes in naam van bpost: expert legt uit hoe je schade kunt beperken

Ook voor sms’jes geldt: nooit zomaar een link aanklikken. Dat is de dringende waarschuwing nu er al negenduizend landgenoten ten prooi zijn gevallen aan oplichterij in naam van bpost, en gevreesd wordt dat er nog enkele duizenden volgen. Wij vroegen aan een expert of sms-berichten nu plots gevaarlijker zijn dan e-mails (spoiler: het antwoord is neen) en wat slachtoffers kunnen doen om de schade te beperken.

39 reacties

 • Victor Ypres

  1 jaar geleden
  Ik snap echt niet dat mensen daarin lopen. Je ziet in de SMS al dat de link totaal onzin is en niet naar Bpost leidt. Als je de link volgt, wordt je gevraagd om toestemming te geven voor het installeren van een app. En dus duizenden die dat zomaar doen ?!
 • Steven Van den eynde

  1 jaar geleden
  Heb er ook reeds 2 gekregen deze week, gelukkig worden deze onmiddellijk geblokkeerd door mijn antivirus programma en in quarantaine gezet.
 • Erwin Jacobs

  1 jaar geleden
  Kijk, als je op de link klikt is er niks aan de hand. Hierdoor alleen kan er niks mislopen. Het is pas als 2 of 3x expliciet toestemming geeft om een applicatie die niet via de Google playstore geïnstalleerd mag worden, dan heb je problemen. En mag ik het zeggen, als je zonder lezen zomaar doorklikt kan je best terug een dumbphone aanschaffen...
 • Rik Bogaert

  1 jaar geleden
  De regering pucht steeds maar om iedereen een pc aan te praatten, maar daar stopt het ook. Van wie en hoe we opgelicht worden kan hun blijkbaar niet schelen. Veiligheid kunnen ze ons niet garanderen! We zouden beter weer op papier leren schrijven me dunkt!
 • Tony Pirrewiet

  1 jaar geleden
  Vanaf 1 juli btw en dossierkosten van alles buiten de E.U. ook onder de 22€ bestellingen, kijk op de B-post app zeggen ze, en lap ge hebt het zitten, B-post is verantwoordelijk voor zoiets, dat ze gewacht hebben totaal de coronagolf, nu is iedereen gefrustreerd en maak je zulke fouten, dank zij hun en de E.U., ze hebben dringend geld nodig blijkbaar.
 1. Criminele hackers zoeken steeds nieuwere manieren om op te lichten: "Ook je brievenbus is een doelwit”
  PREMIUM

  Criminele hackers zoeken steeds nieuwere manieren om op te lichten: "Ook je brievenbus is een doelwit”

  Hacks, valse vriendschapsverzoeken, onverwachte telefoontjes en aantrekkelijke aanbiedingen: criminelen jagen ermee op almaar meer gegevens en geld. Ongelooflijk hoe creatief mensen met slechte bedoelingen zijn als ze geld uit je zak willen kloppen. Hoe gaan ze te werk en hoe bescherm je jezelf ertegen? “Onderschat het aanpassingsvermogen van zulke criminelen niet”, waarschuwt Inti De Ceukelaire, die criminele hackers telkens een stap voor probeert te blijven.