Voor nieuwe installaties worden groenestroomcertificaten niet meer uitgereikt, sindsdien neemt fraude een hoge vlucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor nieuwe installaties worden groenestroomcertificaten niet meer uitgereikt, sindsdien neemt fraude een hoge vlucht. © anp

Fraude van 13 miljoen met zonnepanelen wordt niet behandeld. En daar draait u voor op

Drie fraudedossiers met Vlaamse groenestroomcertificaten voor een bedrag van maar liefst 13 miljoen euro worden door de rechtbank van eerste aanleg van Limburg van de rol gehaald wegens ‘personeelstekort’. “Dit is echt hallucinant en werkt straffeloosheid in de hand“, reageert Vlaams minister van Energie Demir (N-VA), die ook uitlegt wie daarvoor opdraait.

203 reacties

 • Samuel Peeters

  12 maanden geleden
  De Vlaamse klimaatdoelstellingen werden over mijn kop beslist en toch zal ik er moeten aan geloven. Dat is niet fair! Het gaat hier niet om het algemeen belang hé, zoals bvb onze jaarlijkse solidariteitsbijdrage . Ik vind dat we hierin een vrije keuze moeten kunnen houden.
 • Paul Van Hooland

  1 jaar geleden
  Overal waar er supsiedes gegeven worden is er bedrog mee gemoeid . Je ziet het , bedrijven het meest . Waarom 7 auto's op bedrijf zetten waar baas alleen werkt of met twee . Zijn dan nog sportauto's .
 • Paul Van Hooland

  1 jaar geleden
  Al een punt om gat voor een deel te dichten , we komen eraan mensen . Nu nog ander fraudeurs opzoeken . Groene stroomcertificaat ? Zou dat lukken ?
 • Gilbert Gendarme

  1 jaar geleden
  Namen van die firma's bekend maken aub
 • johan balcaen

  1 jaar geleden
  Dit gebeurd doelbewust. Ook de minister werkt hier aan mee. Als men aan het net werkt en de spanning afzet vallen de omvormers af en wordt er geen energie op hnet gezet. Dus het zo genoemde gevaar is nihil.