PS-voorzitter Paul Magnette op de persconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
PS-voorzitter Paul Magnette op de persconferentie. © BELGA

Franstalige socialisten willen werknemers in privésector dezelfde kilometervergoeding geven als federale ambtenaren

De PS wil dat alle werknemers in de privésector minimaal 0,37 euro krijgen per kilometer als ze verplaatsingen doen in opdracht van hun werkgever. Meer mag ook. Ze lanceerden hun voorstel maandag, toen bekend werd dat de benzineprijzen wéér stijgen. 

71 reacties

 • Rob Bruyndoncx

  1 maand geleden
  Dit geldt enkel voor federale ambtenaren en niet voor alle ambtenaren. Politie, onderwijs, openbaar vervoer, ... Al deze ambtenaren krijgen exact NUL euro kilometervergoeding. Dus voor iedereen weer begint af te geven op ambtenaren, check uw gal voor u hem spuugt.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Het geld om het te doen is er. Komt toch gewoon binnen door de sterk gestegen accijnzen met de hogere brandstofprijzen.
 • Ronny Ooijen

  1 maand geleden
  willy platteau, u zal wel "heel trots" geweest zijn op N(V)-Blabla toen ze het confederalisme snel in de diepvries staken. En opnieuw wijst de neus van BDW richting de (franstalige) socialisten.
 • Robert Swillen

  1 maand geleden
  Met een BMP over de 100 , wordt het niet stilaan tijd dat federale ambtenaren het openbaar vervoer nemen ,dat ze zelf promoten met de milieuorganisatie . Vooral de VIVALDI partijen , Hier zouden ze veel op kunnen besparen.
 • willy platteau

  1 maand geleden
  ik hoop dat ik de dag nog zal meemaken dat het confederalisme een feit zal zijn ! heren en dames van de politiek ,maak er dus werk van , asap aub !!