Filip Dewinter en Dries Van Langenhove
Volledig scherm
Filip Dewinter en Dries Van Langenhove © Bollen

Franstalige antiracismevereniging naar rechter tegen Vlaams Belang

binnenlandDe Franstalige antiracismevereniging MRAX stapt naar de rechter tegen parlementsleden Filip Dewinter en Dries Van Langenhove en tegen de extreemrechtse organisatie Schild & Vrienden, die door Van Langenhove werd opgericht. De actie is gericht tegen "hun racistische daden en uitspraken". De MRAX roept organisaties ook op zich aan te sluiten bij een collectieve klacht.

35 reacties

 • Ben Vanhasselt

  2 jaar geleden
  Het “Vlaams parlement” moet opkomen voor de Vlamingen. Waarom heet het anders Vlaams parlement? Die Walen zijn gewoon bang hun Miljoenenstroom van Vlaanderen naar daar te verliezen. Meer is dat echt niet...!
 • Frank Vekemans

  2 jaar geleden
  In de ogen van de Waalse politici zijn alle Vlamingen racisten uitgezonderd de politici van de linkse en uiterst linkse partijen
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Niet te geloven. Eenheid, verdraagzaamheid, respect voor ieders mening?? De politiek heeft alles kapot gemaakt.
 • Georges Aerts

  2 jaar geleden
  Het is tijd dat die Walen eens stoppen met hun gezever want begint afgezaagd te worden. De verkiezingen hebben bewezen wie winst heeft gemaakt en wie tegen dit cordon is. Zal enkel nog in aantal stijgen zolang met zo hiertegen gaat reageren. In andere landen noemt men dit democratie voor de Walen blijkbaar niet geldig meer dictatoriaal zelfs. En die zeggen dat VB en NVA racisten zijn , kijk eerst eens naar jullie zelf aub.
 • Jan Boden

  2 jaar geleden
  5 jaar geleden waren ze op dezelfde manier bezig tegen de N-VA. Het heeft bij mijn weten tot geen rechtszaken geleid.
 1. Dries Van Langenhove: “Overtuigd dat onderzoek mij zal vrijpleiten”

  Dries Van Langenhove: “Overtuigd dat onderzoek mij zal vrijplei­ten”

  Dries Van Langenhove (26), vanaf donderdag onafhankelijk volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang, is er van overtuigd dat het onderzoek rond Schild en Vrienden hem vrij zal pleiten. “Nadat ik gisteren uiteindelijk gehoord ben, ben ik daar nog zekerder van dan ooit tevoren”, vertelt hij aan VTM NIEUWS. Van Langenhove werd gisteren na een arrestatie en urenlange ondervraging formeel in verdenking gesteld van inbreuken tegen de racisme-, negationisme en wapenwet.
 2. Ecolo en MR willen niet dat Van Langenhove Kamervoorzitter bijstaat bij beëdiging

  Ecolo en MR willen niet dat Van Langenhove Kamervoor­zit­ter bijstaat bij beëdiging

  De gisteren in verdenking gestelde Dries Van Langenhove assisteert als jongste verkozene donderdag de Kamervoorzitter bij de installatievergadering. Als het van Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi afhangt, komt het niet zover. Als de Schild & Vrienden-voorman optreedt als assistent bij de beëdiging van de volksvertegenwoordigers, is dat voor de Franstalige groenen onacceptabel. Ook de Franstalige liberalen van MR sluiten zich daarbij aan.