Franstalig onderwijs kort zomervakantie in, Weyts houdt boot af: "Debat moet nu niet gevoerd worden”

De Franse Gemeenschapsregering heeft woensdag een akkoord bereikt over een hervorming van de schoolvakanties vanaf 2022. De zomervakantie wordt ingekort, de herfst- en krokusvakantie zullen twee weken duren. 

188 reacties

 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Weyts kent geen debat, hij voert zijn eigen wil door. Net als bij het rijbewijs. We voelen het nu. Exit nva.
 • Dries De Preter

  1 maand geleden
  Weyts heeft gelijk: er is vandaag geen tijd voor een discussie over het inkorten van de zomervakantie. Nu moet eerst de corona-crisis aangepakt worden. Het is on-mo-ge-lijk voor schooldirecties om zich nu vrij te maken voor een niet-prioritair probleem.
 • Patrick De Pauw

  1 maand geleden
  Het onderwijsveld staat hier wel degelijk open voor. Eigenlijk zou het onderwijs een 38 urenweek moeten tellen. De overuren worden uitbetaald in vakantie. Mocht dit zo gecommuniceerd zijn, zouden de intellectuele Vlamingen veel minder tamtam maken. Het enige nadeel: de gemiddelde leerkracht werkt 43 uur per week en ook nog gemiddeld 15 uur in elke vakantie... Misschien eens aan maaltijdcheques, auto... denken?
 • Linda Heintjens

  1 maand geleden
  Schamen jullie je niet? Jaloers op het verlof van de kinderen! Ze kunnen zeker niet vlug genoeg volwassen zijn, en zelfstandig wonen, zodat jullie eindelijk jullie eigen leven kunnen leiden, zonder die lastige, kleine mensen!
 • rudiger lampaert

  1 maand geleden
  En maar zagen dat ze achterstand hebben als scholen weekje langer dicht moesten??