Frank Vandenbroucke (sp.a)
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke (sp.a) © REUTERS

Frank Vandenbroucke: “Traditionele Kerstmis weinig waarschijnlijk”

Het ziet er niet naar uit dat we Kerstmis dit jaar op een traditionele manier zullen kunnen vieren. Dat liet minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) duidelijk verstaan in De Zevende Dag op Eén. Ook zijn collega van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil vandaag geen toezeggingen doen die binnenkort niet kunnen worden nagekomen.

27 reacties

 • louis reinquin

  12 maanden geleden
  Mijnheer de Minister, met alle respect voor uw persoon, zeg tegen de meute onnozelaars , diegenen die het virus verspreiden, dat er van Kerst niets in huis komt. En dat er die dagen met nog meer inzet de uitgevaardigde regels zullen toegepast worden. De onhebbelijke massa verdient geen geschenk, noch een schouderklopje.
 • ronny cuypers

  12 maanden geleden
  Ik zal al blij zijn als ik met Kerstmis nog gezond ben.
 • ralph ernst

  12 maanden geleden
  En nadien, na de verkoopszondag, als het verkeerd afloopt voor deze nietsnutten zijn zij wel de eersten die en een direkte goede zorg verlangen en het gezondheidspersoneel bekritiseren
 • christian demeester

  12 maanden geleden
  Beste politici, denk eens meer aan de volksgezondheid en minder aan het geld.Schaf in de eerste plaats het vliegtuigreizen en ander openbaar vervoer af, dat zijn de grote ziekteverspreiders.Jullie durven gewoon niet aan de economie te raken. Sinds wanneer zijn bloemen en planten onmisbaar bij een pandemie. Dit getuigd van amateurisme en zo zullen we nog lang met het virus te maken hebben.Door jullie lakse optreden moeten wij onze feesten missen, beter de korte harde pijn, dan zijn we er vanaf.
 • Ernest Meul

  12 maanden geleden
  Pedro De Geest ? De Block noemde de mensen paniekzaaiers, het is net omgekeerd, volgens haar was alles voorbij vandaar ook dat ze alles losliet. Wat minder Facebook wat meer het echte nieuws.
 1. Mag ik een daguitstap doen? Mag mijn poetshulp nog komen? Blijft de autokeuring open? Dit zijn de antwoorden op uw meest gestelde vragen
  PREMIUM

  Mag ik een daguitstap doen? Mag mijn poetshulp nog komen? Blijft de autokeu­ring open? Dit zijn de antwoorden op uw meest gestelde vragen

  Vanaf maandag zijn in een verstrengde lockdown - het waren de woorden van premier Alexander De Croo - een reeks nieuwe maatregelen van kracht. De meeste nieuwigheden die de regering vrijdag presenteerde, zijn helder. Maar u stuurde ook vragen binnen waarop nog geen antwoord kwam. Mag de poetshulp komen? Of de loodgieter? Gaan kleuterkampen door? Mag ik nog verhuizen? We beantwoorden uw meest gestelde vragen hier. Dit artikel wordt geüpdatet.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?