Frank Vandenbroucke over RSV-circulatie: "De druk is groot bij afdelingen pediatrie, maar elk kind in nood krijgt een ziekenhuisbed"

Het RSV-virus circuleert de laatste tijd onder kinderen waardoor ziekenhuizen opnieuw onder druk staan. Dat zegt ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM Nieuws. “De ziekenhuizen hebben het zwaar en dat heeft voornamelijk te maken met personeelstekort", erkent de minister. Daarom besliste hij om de noodmaatregelen te verlengen en krijgen ziekenhuizen extra middelen.

 1. Buren en school in shock nadat man ex-vrouw, baby en kleuter met bruut geweld om het leven brengt: “Er was wel eens wat gestommel, maar nooit slaande ruzie”

  Buren en school in shock nadat man ex-vrouw, baby en kleuter met bruut geweld om het leven brengt: “Er was wel eens wat gestommel, maar nooit slaande ruzie”

  In een appartement aan de Houtmolenstraat in Pelt heeft een man (37) zondagavond een vrouw (31) en haar twee kinderen (een kleuter van 4 jaar en een baby van 7 maanden) gedood, waarna hij op de vlucht is geslagen. De dader werd later op de avond dood teruggevonden, zo bevestigt het parket. De directrice van de school van een van de twee overleden kindjes, reageert in shock: “Het meisje was voor velen een vertrouwd gezichtje.”
 2. "Als je verkouden bent, blijf dan weg van bijeenkomsten met baby's": al uw vragen over de stijgende cijfers van griep, corona en RSV beantwoord
  PREMIUM

  "Als je verkouden bent, blijf dan weg van bijeenkom­sten met baby's": al uw vragen over de stijgende cijfers van griep, corona en RSV beantwoord

  Mogen mijn kinderen nog naar het Sinterklaasfeestje met vriendjes? Hoe weet ik of ik zelf RSV of griep heb? En ben ik nog op tijd voor mijn griepvaccin? Onze lezers stuurden tal van vragen in over de grote stijging van het aantal kinderen en volwassenen met RSV, corona en griep. Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt ze allemaal: “Let op dat je in deze periode nauw contact met je baby beperkt tot mensen uit de dichte kring.”