Frank Vandenbroucke huivert van Nederlands jojobeleid: “We moeten vrijheid au sérieux nemen”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft weinig zin om in aanloop naar het Overlegcomité “loze beloftes” te maken over het sluitingsuur in de horeca of de heropening van het nachtleven vanaf september. Hij verwijst naar Nederland dat door de sterk stijgende coronacijfers een aantal versoepelingen terugdraait. “Ik heb absoluut geen zin om in een Nederlands jojobeleid terecht te komen”, zei Vandenbroucke in VTM Nieuws.

119 reacties

 • gaston weeckers

  1 jaar geleden
  Wat ik niet begrijp is dat alles weer met meer mensen toegankelijk is. Maar in het volwassen onderwijs daar blijven corona maatregelen nog volledig gelden. Niets van versoepeling ook al is iedereen ingeënt tegen corona. Wie begrijpt het nog.
 • Tom De Bondt

  1 jaar geleden
  Ik wil graag vaccinatie maar kan voorlopig enkel een minderwaardig vaccin krijgen met quasi geen protectie tegen de Delta variant. Nochtans betaal ik veel belastingen. Volgende verkiezingen zal ik daar aan denken.
 • Sam Bedfort

  1 jaar geleden
  Wij huiveren van de verplichte vaccinatie, waarvan gzegd was dat het vrije keuze was, tijdelijk en enkel diende om te reizen binnen de EU.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Mr. Vandenbroucke, is jouw beleid dan het enige juiste? Jeugd die is gaan feesten in Spanje besmet laten terugkeren tegen alle regels in, feestende voetbalsupporters, pukkelpop met 65000 festivalgangers toelaten. Wij vinden u niet meer geloofwaardig. Ik zeg bye bye muilkorf en volgende maand gaan we naar Cyprus.
 • Stefanie van Dijk

  1 jaar geleden
  Alsof hier niet ge-jo-jo-t wordt zeker, onze jeugd is in Spanje gaan feesten en komt massaal met covid terug thuis maar extra controle op reizigers uit rode zones zit er niet in, zeker niet als ze met de auto zijn gereisd en jeugd wat op kamp gaat verplicht eerst testen is er blijkbaar ook over ... ik vrees voor de komende maanden
 1. Tom Van Grieken pleit op familiedag voor Vlaams energiebedrijf dat moderne kerncentrale bouwt
  Play
  Politiek
  54

  Tom Van Grieken pleit op familiedag voor Vlaams energiebe­drijf dat moderne kerncentra­le bouwt

  “We moeten een eigen Vlaams energiebedrijf oprichten met als doel een nieuwe moderne en veilige kerncentrale te bouwen. Enkel dat is de beste garantie dat deze crisis zich nooit meer herhaalt.” Dat lanceerde Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken vandaag op de familiedag in Bobbejaanland, waar ook de 45ste verjaardag van de partij gevierd werd. Ondanks het slechte weer zakten meer dan 7.000 mensen naar het pretpark af.