Frank Duboccage: “Felle onweers- en regenbuien verwacht in het oosten van het land, maar zeer lokaal”

“Er komen felle regen- en onweersbuien aan in het oosten van ons land. Het westen blijft vanmiddag voornamelijk droog, zegt weerman Frank Dubbocage. Waar exact het zal onweren, blijft moeilijk te voorspellen want het zal slechts plaatselijk zijn.

 1. Het is nu al warm en het wordt nog veel warmer. Klimaatexperts: “Het wordt nog minstens dertig jaar erger en lelijker”
  PREMIUM

  Het is nu al warm en het wordt nog veel warmer. Klimaatex­perts: “Het wordt nog minstens dertig jaar erger en lelijker”

  Droog, droger, droogst. En warm, warmer, warmst. Zo klinken de weersvoorspellingen voor de komende dagen. Hoe komt het dat we daardoor meer kans hebben op een warme en droge zomer? En wat voorspellen de nieuwste klimaatrapporten over onze temperaturen de komende jaren? VTM-weerman David Dehenauw en onze klimaatexperte Jill Peeters leggen uitvoerig uit: “We kunnen nooit meer terug naar hoe het was toen wij kinderen waren.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Socialisten, groenen, Open Vld en PVDA willen recht op abortus in de grondwet. Bouchez pleit voor "intelligentere aanpak”
  27

  Socialis­ten, groenen, Open Vld en PVDA willen recht op abortus in de grondwet. Bouchez pleit voor "intelli­gen­te­re aanpak”

  Nu het recht op abortus geschrapt is in de VS, wil PS-fractieleider Ahmed Laaouej uitzoeken hoe het recht op abortus bij ons in de grondwet verankerd kan worden. Daarbij krijgt hij alvast de steun van Open Vld, Groen en PVDA - al vindt die laatste het efficiënter om abortus meteen uit het strafrecht te halen. Ook Bouchez wil het "intelligenter aanpakken”. Alleen voor Vlaams Belang zou de abortuswetgeving wat strenger mogen zijn.